S1: Wie gaat er nu in geloven…

De opening is veelzeggend en kunnen we op allerlei manieren uitleggen. Nu de Goedheiligman het land heeft verlaten en de Kerstman binnen is gekomen met zijn kornuiten en Synergo bovenaan staat, zomaar drie feiten die er niet om liegen. Maar ja.. Waar blijven we in geloven??? In Sinterklaas, de Kerstman of een koppositie van Synergo 1?

In ieder geval blijven wij er zeker in geloven dat we bovenaan blijven staan, alleen zal de uitvoering iets lastiger zijn dan alleen het geloof erin op zich. Nu moesten we het ook waarmaken. Ditmaal stond de KV OEC uit Helmond op het programma. Er was niet heel veel bekend van de vereniging, maar dat was snel opgelost, wat bellen hier en daar en je had de informatie die nodig is om de wedstrijdanalyse op te maken. Althans wat Synergo 1 kon verwachten. Mede doordat je bovenaan staat wordt het ook met de week moeilijker daar ook te blijven. Elke tegenstander is er op uit om de koploper onderuit te halen en gaan daar vrij ver in.

De wedstrijd

Nu schoot OEC als een komeet uit de startblokken, daar waar wij van Synergo zoiets hadden van ‘HOHOHO doe ff rustig man, het is nog vroeg op de zondag hoor’. Eerst de sporthal niet open en vervolgens de kachel niet aan en al helemaal geen kantine aanwezig… dachten we.

Maar a la… we kwamen op 2-0 achterstand… de hele eerste helft konden we niet loskomen van deze plaaggeest. We speelde zeker niet onze beste wedstrijd deze dag en dat zagen ook de trouw meegereisde supporters, Rachella en haar ouders… (nogmaals bedankt!). Het bleef de eerste helft spannend met een ruststand van 5-7.

Daarna

De ruststand met een verschil van 2 bleek aan het einde van de wedstrijd genoeg te zijn. O ja? Niet helemaal… het werd een spannend slot. Er stond zelfs 13-13 op het scorebord. Dit was de limit vonden wij en schakelden net op tijd een versnelling bij en stonden met 2 prachtige schoten van Marcel J. weer op een veilige marge van 2. Dit gaven we niet meer uit handen. Gecontroleerd speelden we de wedstrijd uit en wonnen ook deze pot met 15-18….. OEFF… dat we nu ook slechte wedstrijden weten te winnen zegt veel.

Trots

Als coach wil ik eens hardop zeggen dat ik trots ben op deze ploeg!! Als we ook zo’n klus kunnen klaren, biedt dat mogelijkheden voor wat er nog komen gaat. Deze ploeg is tot veel in staat.

Willen jullie dat ook eens zien?? KOM AANSTAANDE ZONDAG OM 14:30 NAAR SPORTHAL DE DREEF.. dan speelt dit team tegen Kv BMC

Graag tot ziens
Namens Synergo 1
Peter.