Stilstaan bij geweld in de sport

Het zal niemand ontgaan zijn, er was deze week veel maatschappelijke ophef over de dood van een grensrechter bij een voetbalwedstrijd in Almere.

De voetbalbond heeft besloten dat er komend weekend geen amateurvoetbal gespeeld wordt. De korfbalbond heeft opgeroepen ‘op gepaste wijze stil te staan bij geweld in de sport’.

Het lijkt voor ons als korfballers een ver-van-ons-bed-show. Dit gebeurt bij ons toch niet? Dat lijkt ons ook niet. Maar bedank je de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd voor zijn inzet, ook als hij of zij er in jouw ogen een potje van maakte? En je tegenstander? Ook dat is in onze ogen een onderdeel van respect tegenover scheidsrechters en elkaar dat aandacht verdient.

Wij gaan er vanuit dat respect tegenover de tegenstander en de scheidsrechter niet alleen nu aandacht krijgt, maar een vanzelfsprekendheid is. Respect behoeft ter aller tijden aandacht! Wij laten alle teams vrij om zelf te besluiten of ze hier dit weekend wel of geen extra aandacht aan willen besteden. Je kunt hiervoor gebruik maken van de verklaring van het KNKV.

Namens het bestuur,
Oskar
Bestuurslid korfbalzaken