Slecht weer beleid Synergo

De eerste sneeuw is weer gevallen, dus tijd om het slecht weer beleid er weer bij te pakken. Wanneer spelen we wel en wanneer niet? 

Indien er een algehele afgelasting plaatsvindt staat dit op de wedstrijd van het KNKV. In dat geval komen alle wedstrijden te vervallen tenzij beide teams besluiten toch te spelen. Synergo zal dit dan, zo snel mogelijk, communiceren via website, coaches en aanvoerders.

De richtlijn van Synergo is dat als team en chauffeurs het in onderling overleg onverantwoord vinden om te rijden, er ook niet afgereisd hoeft te worden. Voor de vereniging staat de veiligheid van haar leden en hun familieleden voorop. Hierbij is het van belang dat men zich vooraf goed verdiept in de weersverwachtingen en (bij verre uitwedstrijden) contact opneemt met de tegenpartij om te informeren hoe de situatie ter plekke is.

Het zelf besluiten niet om niet af te reizen brengt wel kosten met zich mee voor Synergo. Zaalhuur dient door de vereniging die niet komt betaald te worden. Soms geeft het KNKV, na beoordeling van de tuchtcommissie ook een boete (en zelfs strafpunten in mindering). Daarom vragen wij een ieder om hier een goede afweging in te maken. Bij twijfel kun je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat, TC/JTC of een bestuurslid.

Wanneer je, als team, besluit niet af te reizen dien je het volgende te doen: Je informeert het wedstrijdsecretariaat. Je zorgt er, in samenspraak met het wedstrijdsecretariaat, voor dat de tegenstander en de scheidsrechter worden afgemeld. De wedstrijdsecretaris zal melding doen bij de TC/JTC en het bestuur.

De korfbalbond heeft de clubs een brief gestuurd met het beleid van de bond rondom afgelasting van wedstrijden.

Het bestuur