Wederom een overwinning voor de A1

Zaterdag 1 december beloofde een mooie dag te worden, Rik was eindelijk 18 geworden en de B’tjes hadden met 14-3 van Tiel ’72 gewonnen. Als de A1 dus ook nog zou winnen, zou het helemaal een mooie dag worden.

Gelukkig zet de A1 al enkele weken goede prestaties neer, want de afgelopen vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen, we vertrokken dus met goede hoop naar RDZ.

Nadat we met vier volle auto’s bij RDZ waren aangekomen (de trouwe aanhang van de B1 kwam natuurlijk ook mee) werd er even ingeschoten en riep Marc ons bijeen om te gaan bespreken in de kleedkamer. Eerst werd er veel gelachen en werd Rik nog even gefeliciteerd omdat hij 18 was geworden, maar daarna begon het oude vertrouwde praatje van Marc. Marc vertelde ons dat we ondanks het feit dat RDZ op de laatste plaats stond we ze niet moesten onderschatten en dat we dus ons best moesten doen. Toen de bespreking klaar was en iedereen weer even had ingeschoten kon de wedstrijd beginnen.

Opstelling:
Aanval: Rik, Ilan, Sjoukje en Mirjam
Verdediging: Erik, Ruben, Jolien en Janneke
Wissels: Jesse, Jeroen, Lennart, Ayo, Sarah en de geblesseerde Rinske

Omdat er grote problemen waren op de wisselbank (er was maar één klein bankje en acht personen) ging ik snel op zoek naar een tweede bankje. Dit had ik beter niet kunnen doen, want de wedstrijd begon in volle vaart. Toen ik eindelijk een bankje had gevonden, stonden we al met 2-0 achter dankzij twee vrije ballen van de tegenstander. Gelukkig kwamen we daarna snel terug en stond het 2-3 in ons voordeel. De wedstrijd ging gelijk op en er werd erg veel gescoord. Erik was lekker op dreef en zorgde er met zijn derde doelpunt voor dat het 8-8 werd, uiteindelijk bepaalde Mirjam de ruststand met een mooie vrije bal op 9-9.

Wat er in de rust gezegd werd weet ik niet, want ik en de andere wissels waren druk bezig met inschieten, maar ik weet wel dat het een effectief praatje was. Want toen de tweede helft was begonnen, maakte we snel vier doelpunten en brachten we de stand op 9-13. Na een tegendoelpunt en twee doelpunten van Sjoukje en Jolien liepen we nog verder uit tot 10-15. Hierna kregen we nog drie doelpunten tegen, maar dat maakte niet meer uit want uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 13-15.

Terwijl iedereen nog aan het nagenieten was van de overwinning, moesten we snel terug naar het Synergo veld, want zonder dat Rik het wist, had het team gezorgd voor een leuk cadeau voor zijn 18e verjaardag. Er was namelijk een rijles voor hem geregeld. Helaas was ik er niet bij, maar ik heb van bronnen gehoord dat Rik het aardig goed deed. Hij had zelfs meteen een mooie vrouw op de achterbank gekregen die hij naar Breukelen moest rijden. Misschien wil deze dame volgende week wel komen kijken, want dan spelen we de belangrijke wedstrijd tegen Victum!

Lennart