Verslag D2: Het doolhof dat Zeist heet…

Afgelopen zaterdag verzamelde de D2 om 10:15 voor de Dreef, want wij moesten om 11:25 tegen RDZ in Zeist spelen.

Mijn gedachte bij de verzameltijd was: Als we al om 10:15 vertrekken zijn we lekker ruim op tijd en hebben we alle tijd voor een goede voorbereiding. Zeist ligt toch zo goed als om de hoek! Zeist hadden we zo gevonden, maar ja en toen? Het bleek dat het één en ander aan wegen was afgesloten en dus konden twee auto’s de geel/zwarte sporthal maar met moeite vinden. Dus daar stond ik dan in Zeist met maar twee spelers, ruim op tijd, maar de rest van de auto’s bleef wel erg lang weg.

Na wat telefoongesprekken en gepraat te hebben met de coach van de tegenpartij wist eindelijk één auto de sporthal te vinden, terwijl de andere auto ten einde raad was en op het punt stond terug naar Utrecht te rijden. Nu waren we dus met 5 spelers en er moesten er nog 4 komen. Na nog een poosje gewacht te hebben arriveerde ook de laatste auto die ook nog eens als eerste was vertrokken! (Voortaan even wachten op de rest van de auto’s en gewoon bij elkaar blijven rijden, dat scheelt een hoop gedoe en telefoontjes.)

Snel, snel

Terwijl de meiden snel hun sportschoenen aantrokken, hielden Nomi en ik op topsnelheid een praatje, want de tegenpartij en de scheidsrechter stonden inmiddels al klaar. Van onze goede voorbereiding kwam dus nog maar weinig. Gelukkig speelden de meiden wel een goede pot. Ze gingen wat onrustig de wedstrijd in, waardoor er soms ballen in de verkeerde handen kwamen, maar ze wisten wel goede kansen te creëren en de verdediging goed dicht te houden. RDZ had dezelfde problemen als wij, dus beide ploegen zaten eigenlijk op één lijn en waren erg gewaagd aan elkaar.

Meer tijd in de rust

In de rust hadden we gelukkig iets meer tijd voor een praatje en konden we dus wat leerpunten meegeven voor in de wedstrijd. Ook trakteerden we de meiden op mandarijntjes. Het leek ons wel een goed idee om er wat vitamientjes in te stoppen. Terwijl ze allemaal braaf hun mandarijntjes aten, vertelden Nomi en ik dat ze zeker zo door moesten gaan, maar af en toe iets beter moesten opletten in de verdediging en dat ze iets meer de rust moesten weten te vinden ondanks dat we zo gehaast de wedstrijd in waren gestapt.

En toen

De tweede helft ging zeker weer heel goed. Beide partijen wisten veel kansen te creëren en goede lange aanvallen neer te zetten. RDZ en Synergo hadden alleen beide hetzelfde probleem, de bal ging maar niet door het mandje.

Helaas wist RDZ halverwege de tweede helft te scoren en kwamen we 1-0 achter te staan. De meiden hebben echt heel erg hun best gedaan in de laatste 10 minuten en als dijken verdedigd en heel goed aangevallen, maar helaas was het ons niet gegund dat er gescoord werd. De wedstrijd eindigde ook in 1-0.

Ondanks dat heeft de D2 het wel heel goed gedaan en kregen ze na de wedstrijd nog een mandarijntje. De weg terug naar Utrecht wist iedereen wel makkelijk te vinden, haha.