Synergo speelt Dordrecht dol

De ontmoetingen tussen Synergo en KC Dordrecht stonden altijd garant voor spannende wedstrijden. Dat het verleden geen garanties biedt voor de toekomst, ondervond Dordrecht zondag. Synergo won afgetekend met 23-10.

Dordrecht kon in De Dreef alleen de eerste tien minuten meekomen. Daarna begon de machine te draaien en was er geen houden meer aan voor de Dordrechters. Vooral Dirk en Marcel Pot bleken een ware plaag voor de verdedigers van Dordrecht. Na een aantal fraaie treffers was de ruststand 12-3.

Na de pauze waren de eerste tien minuten voor Dordrecht. De marge werd wat kleiner, totdat bij 14-9 Synergo weer een versnelling opschakelde. In het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer en legde Synergo er nog negen in het mandje tegenover een schamel doelpunt van Dordrecht.

Door de overwinning gaat Synergo met acht punten uit vier wedstrijden alleen aan kop. BMC volgt op twee en ADO op drie punten. Tegen die ploegen speelt Synergo op 16 en 22 december.

Andere ploegen

De A1 boekte in een doelpuntrijke wedstrijd alweer de zesde overwinning op rij. In Zeist werd het 13-15 tegen RDZ A1.

De A3 won zijn eerste zaalwedstrijd met 9-10 van Midlandia A2.

De B1 won dik van Tiel ’72 (14-3), die graag wilden vertrekken zonder het wedstrijdformulier te tekenen, maar helaas kwamen ze er niet onderuit.

De C-ploegen blijven ongeslagen: de C1 won met 14-7 van DWS en de C2 met 3-7 van Animo.

De D1 speelde zeer verdienstelijk tegen veldkampioen en koploper Victum/IGCN D1 en verloor met 7-10.

De E2 blijft winnen, nu met 0-6 van Antilopen E3.