Wedstrijdverslag Tiel 4- Synergo 5

Nadat we vorige week een goede wedstrijd hadden en gespeeld en gewonnen met 16-5, ging het er deze week iets anders aan toe.

Onze tegenstander was Tiel ’72 en tja wat is Tiel voor een tegenstander? Sommigen hadden slechte ervaringen met Tiel en sommigen niet. Tijdens de voorbespreking kwamen we tot de conclusie dat Tiel vermoedelijk een fysieke tegenstander zou zijn.

Eerste helft

De wedstrijd begon en na een poosje liepen wij uit tot een 2-0 voorsprong, maar dit duurde niet lang, want Tiel zat ons op de hielen. Aan onze kant liep het niet overal even soepel. Foute passes leiden tot veel balverlies en slordig spel. We deden te weinig met onze tegenstander, waardoor sommige aanvallen moeizaam werden. Ondanks dat hebben we toch regelmatig voor gestaan en als we achter stonden was dat gat nooit groter dan 1 punt.

Rust

Eigenlijk keek niemand echt heel blij toen we de rust in gingen. We stonden met 8-7 achter en volgens mij was niemand echt tevreden over hoe het ging. Verdedigend moesten we betere afspraken maken over dingen als eigen kant/eigen dame of heer en aanvallend moesten we meer doen met onze tegenstander, meer tempo wisselingen en rugkanten lopen enzovoorts.

Tweede helft

De tweede helft begonnen we wel wat beter. We wisten namelijk in de eerste 5 minuten twee keer te scoren en op 8-9 voorsprong te komen. Helaas konden we deze voorsprong niet lang behouden en stonden we 10 minuten later 10-9 achter. Uiteindelijk werd het toch nog best spannend, want het heeft nog een tijd 11-11 gestaan. Helaas voor ons scoorde Tiel in de laatste 2 minuten nog een goal en eindigde de wedstrijd in 12-11 voor Tiel.

Het grappige aan deze wedstrijd is dat die er op papier heel erg spannend uitziet haha. Ik heb hier nu het blaadje met alle standen enzovoorts naast me en het gaat op zo’n manier: voor, gelijk, achter, gelijk, voor en zo gaat het de hele tijd door.