Rommelmarkt – de eindstand

De voorlopige opbrengst: ruim 710 euro, er zijn nog een paar nabetalingen onderweg. (Ter vergelijking: in 2010 was de opbrengst 711 en in 2011 734 euro).

Onder moeilijke omstandigheden is de Rommelmarkt tot stand gekomen:
A: Er was een zeer korte organisatietijd (drie weken voor het bekendmaken van de datum, verzamelen van de verkoopspullen, verkoophulp, kopers werven, etc.) Dit kwam o.a. doordat er eerder geen hoofd-organisator was gevonden, en Wytske pas lid is geworden bij de recreanten, maar ze is een echte KEI!
B: Er staat veel financiële druk op de doelgroep kopers, waardoor de opbrengst geen record is geworden. Het was goed te merken dat men echt de 5 cent-munten omdraaide voor men toegaf aan de ‘koop-verleiding’
C: Er was toevallig veel privé-malheur bij de steungroep van de organisatie, wat de mogelijkheden inperkte… en waardoor velen daardoor ook snel weer naar huis moesten.

MAAR:
De succesfactoren zijn talrijk:

1. Het was erg gezellig, het leek voor de oud-gedienden soms wel een reünie
2. Er waren veel NIEUWE ROMMELAARS
3. Er waren zelfs ook JEUGD-rommelaars
4. Een gestage stroom vond van kopers de weg naar de Synersoos
5. We hebben och veel erg mooie spullen gekregen van leden en bekenden
6. Het restant van het speelgoed is nagenoeg geheel gegaan naar het werk met kansarme gezinnen (een  soort ’speelgoedbank’)
7. De onverkochte kleding is naar goede doelen gegaan
8. De opbrengst komt in zeer grote mate van buiten Synergo
9. (We hebben nog nooit zoveel 5 cent-muntjes mogen tellen
10. Alles is toch in een recordtijd opgeruimd en de Synersoos was weer gewon een “korfbaltempel”

De minpuntjes dit jaar waren:

1. Te weinig ‘sjouwers’ om te assisteren bij het afvoeren van de onverkochte spullen , de verkopers zijn al om 8 uur ’s ochtends begonnen, meestal 40+ en dus na 5 uur best moe…
2. En dan is het een beetje zuur dat een enkel (jeugd)lid zegt: geen zin om te helpen sjouwen (jammer, jammer).

Dus de eindstand is 10-2: hoera, het was  weer een succesvolle ROMMELMARKT! Een groot compliment aan allen die geholpen hebben en een goed begin voor Wytske van Vliet.

Ik stop met de organisatie met een heel goed gevoel. De aanwezigen hebben zich al uitgesproken voor een nieuwe Rommelmarkt in 2013!! Ik kom wel helpen.

Renske Wind-Blokker