Bondscoach <23 bij Synergo

De Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV) organiseert op vrijdag 21 september 2012 in ons clubhuis haar jaarlijkse vergadering en aansluitend daarop een bijscholing van Wim Scholtmeijer met het onderwerp: “Spelend leren spelen”.

Het bericht is afkomstig van de website van het KNKV:

Aanvang van deze bijscholing is om 21.00 uur en is vrij toegankelijk voor leden en niet-leden.

Wim Scholtmeijer is bekend als speler van ASKO, NIC/Alfa College, Fortuna/MHIR, PKC/Hagero en TOP/Wereldtickets.nl en is oud-internationaal. Na zijn actieve korfballoopbaan werd hij coach van het nationale team onder 16, daarna het nationale team onder 19 en vanaf 2009 tot heden is hij coach van het nationaal team onder 23 (Jong Oranje).

Wim zal zijn algemene visie op korfbal behandelen en de didactische onderdelen daarin, waarover hij zegt: “Ik wil u tijdens mijn lezing uitdagen om eens kritisch naar uw eigen handelen te kijken, waarom doet u het zoals u het doet? Kan het ook anders?

Als eerste zal ik mijn algemene visie op korfbal behandelen. Ik heb door al de jaren als speler op topniveau, de trainingen van verschillende toptrainers, mijn opleiding aan de ALO en mijn interesse in overige sporten een duidelijke visie op het korfbal ontwikkelt. Ik zal dit uiteenzetten en ook de methodische opbouw hiervan met u behandelen.

Ten tweede zal ik ingaan op het didactische gedeelte van het korfbal. Hoe leer ik als coach mijn spelers nou goed schieten of rebounden of aangeven? Het “Nieuwe Schieten” is een onderdeel die goed aansloeg. Ik ben vanuit een wetenschappelijke benadering op motorisch leren gekomen tot een concrete toepassing om spelers goed te leren schieten. Wanneer ik in staat ben om u ook vanuit deze kennis over motorisch leren tot uw oefenstof te laten komen is mijn missie geslaagd.”

Een interessant programma dat trainer/coaches die bij willen blijven in hun “vak” niet mogen missen.

Voor een volledig overzicht van ”Het Nieuwe Schieten” kunnen wij u verwijzen naar de website van Wim. Zie daarvoor: www.wimscholtmeijer.com.

Deze bijscholing is voor leden en niet-leden gratis bij te wonen.