Door je knieën tijdens extra training 1:1

Vrijdagavond 7 september hadden we een extra training van niemand minder dan Erwin van der Putten, de tweede trainer van OVVO 1.

Zo’n vijftien Synergo-spelers en -speelsters deden mee aan deze extra training met als onderwerp 1 tegen 1. In het begin waren er wat vragende blikken, want Erwin sprak over verdedigen. En niet over aanvallen!

En al zou je theoretisch gezien de helft van de wedstrijd verdedigen, in de trainingsoefeningen komt er vaak niet zoveel van.

De techniek

Om te beginnen: door je knieën (en ook blijven), arm omhoog en volgen. Op ongeveer 1 meter blijven volgen! Daarna kregen we wat oefeningen om de concentratie te behouden en om direct te reageren door de goede kant op te gaan. De goede kant, want als je ‘links’ hoort, blijkt ons lichaam vaak eerst een andere kant op te willen gaan…

Collectief verdedigen

Dat je volgens Erwin als ‘slechte’ verdediger toch goed mee kan doen, bleek maar weer. Hij liet ons ervaren dat je samen (collectief) veel kunt bereiken door veel druk te zetten op de ballijnen.

Einde

En na zo’n anderhalf uur trainen zat het er al weer op. Een leuke en nuttige training! Erwin, bedankt! En natuurlijk bedanken we iedereen die mee heeft gedaan in het veld en langs de kant. Voor het meedoen, meedenken, de support en de foto’s!

Sander.

 

Zie ook:

Foto’s extra training 7/9
Extra trainingen seniorenteams