Op eigen kracht

Misschien neigt het wat naar goednieuwsjournalistiek, maar het tiende heeft afgelopen weekend op eigen veld gewonnen van Victum en dat is natuurlijk een wedstrijdverslag waard.

Na een nipte verliespartij bij Tiel (8-6), stond op Bevrijdingsdag een uitgestelde wedstrijd tegen Victum op het programma. Zo als enige een wedstrijd spelen lijkt misschien saai en stil, maar gelukkig mochten we heel wat supporters verwelkomen op het veld van Synergo, zodat het ondanks het grijze weer een gezellige middag werd.

Dat het tiende korfballen veel belangrijker vindt dan het bezoeken van een van de vele bevrijdingsfestivals bleek wel uit de opkomst: op Nomi na waren we compleet en van invallers was dus geen sprake. Ook coach Anne was aanwezig en haar voorbespreking was sterk: ‘Victum. Ik ken ze niet, maar op uiterlijk gebaseerd, zijn we gelijkwaardig.’ Of Anne doelde op vermeende sportieve capaciteiten of op onze uiterlijke schoonheid, hebben we maar even in het midden gelaten..

.. maar de haar woorden hadden een goede uitwerking! Na een flitsende start van onze kant stonden we binnen no time op een 3-0 voorsprong. Victum kwam in de loop van de eerste helft wat terug, ruststand: 6-4 (uit zo’n 60 schotpogingen) en een goed gevoel. De opdracht voor de tweede helft was doorgaan zoals we begonnen waren, scherp blijven en zo veel mogelijk ballen er tussenuit halen. Erbij blijven, op alle posities in het veld.

In de tweede helft werd het toch nog even spannend. Na een 8-4 voorsprong lieten we Victum terugkomen tot 8-7. We zouden het toch niet weer… Nee hoor! Na even zoeken en wat prutsen vonden we de korf gewoon weer terug, eindstand: 11-7. Dit was zo’n wedstrijd waarbij alles op z’n plek viel en alle opdrachten goed werden uitgevoerd. Helemaal op eigen kracht. Is er eigenlijk een betere manier om vrijheid te vieren..?

Helaas is er niet alleen maar goed nieuws te melden. Karel viel kort na aanvang van de tweede helft uit met een ernstige achillespeesblessure. Hij kan een flink aantal maanden niet meer korfballen; we hopen natuurlijk op een zo voorspoedig mogelijk herstel.

Het tiende heeft nog twee wedstrijden te gaan om de derde plek in de tussenstand te verdedigen. Wordt vervolgd!