Synergo F2, wie zijn dat eigenlijk?

Synergo F2, wie zijn dat eigenlijk? Synergo F2 bestaat uit 3 jongens en 3 meiden die bijna allemaal pas sinds de zomervakantie korfballen. Ilse en Astrid komen van de kangoeroes. Sebastiaan, Tessa en Marten korfballen sinds de zomervakantie. Melle is er zelfs pas na de kerstvakantie bij gekomen om het team aan te sterken! Ze worden gecoacht en getraind door Mirjam en Onur.

Zij zijn 2x per week op het veld te vinden. Op de dinsdag wanneer zij trainen en op de zaterdagmorgen vroeg staan zij al op het veld. Aan het begin vaak met wat slapende koppen, maar als de wedstrijd begint zijn zij vol energie!

De F2 begon dit jaar met een groot team in de 3e klasse. Ze zijn met een team van 5 doorgegaan in de zaal, Melle kwam het team in januari aanvullen. Zij gingen verder met z’n zessen, deden goed hun best en zijn netjes in de middenmoot van de poule geëindigd. Nu op het veld spelen zij zelfs 2 e klasse, in dezelfde poule als Synergo F1. Ze vinden het leuk om te spelen, leren elke wedstrijd weer wat bij en om te winnen van een team waar de F1 van heeft verloren dat vinden ze al helemaal super!

Het was inmiddels wel tijd geworden voor een teamuitje. Dit zou dan ook gebeuren, in de vakantie week waar we even geen wedstrijd in hadden. Om 17.00 stroomde het huis van de vader van Ilse, Erik, langzaam vol. De kinderen uit de F2 en een paar ouders waren meegekomen. De avond begon met het versieren van een spandoekje waarop een toepasselijke tekst voor ieder opstond geschreven. Ze gingen gelijk aan de slag met kleuren en de gezelligheid zat er goed in. Na een uur bezig te zijn geweest, hebben ze er iets moois van gemaakt. Wie weet worden ze nog gebruikt als extra aanmoediging om een wedstrijdje te winnen! Want dat vinden ze nou eenmaal het leukste.

Het eten werd deze avond verzorgd door de vader van Marten, Peter, die 2 lekkere gerechten had gemaakt. Ondertussen waren de ouders gezellig aan het bijpraten en de kinderen overal en nergens door het huis heen en in de tuin aan het spelen. Er werd fopbal gespeeld, trampoline gesprongen, geschommeld, met de knikkerbaan gespeeld, ook waren er gesprekken over de verkeringen die de kinderen van de F2 al wel of niet hadden gehad. Als afsluiter was er nog ijs en taart, toen was het wel mooi geweest en ging ieder één voor één richting huis na een geslaagde avond.

De F2 heeft nog 2 wedstrijdjes te gaan met elkaar, dan is er nog het altijd gezellige kamp waar zij ook allemaal een nachtje blijven slapen en dan is het al bijna het einde van hun eerste jaar! Het is leuk om te zien hoe de ouders en de kinderen zo enthousiast zijn geworden over het korfbal en voorlopig nog niet weg te slaan zijn denk ik!

Mirjam

Bekijk de foto’s van de spandoeken in het fotoalbum.