Synergo wint en is helemaal terug!

Synergo won zondag van de studenten van Vakgericht en is helemaal terug in de strijd om handhaving. Sterker nog: Synergo neemt opeens de vierde plaats in. Ook Synergo 3 en 8 wonnen en zijn nog in de titelrace.

Het is een opmerkelijke competitie in de poule van ons eerste. Drie ploegen die er ver bovenuit steken en de andere vijf die degradatie proberen te ontlopen. Synergo stond laatste, won van Vakgericht en stijgt met stip naar plek vier. Het is echter natuurlijk nog niet genoeg, met name het laatste (thuis)duel met Oranje Zwart zal cruciaal worden.

De wedstrijd op het Synergoveld had overigens belangrijk bezoek. Belangrijke afgevaardigden uit de Marokkaanse regio Nador waren in Nederland. Ze namen de bal uit en ontvingen als klap op de vuurpijl uit handen van voorzitter Anne een cheque van 1000 euro van Veerkracht voor de aanschaf van korfbalmateriaal in Marokko!

Onder toeziend van de Marokkaanse delegatie en groot aantal Synergo-ers, speelde ons eerste een aardige pot. Het ging lange tijd gelijk op, maar Synergo nam in de tweede helft het heft in handen. Toen Synergo meerdere kansen liet liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, kwam Vakgericht nog terug tot een punt. Daar bleef het gelukkig bij.

Synergo 2 speelde een dramatische wedstrijd tegen aanstaand kampioen Ready. De vele spelerswisselingen maken het daarbij niet gemakkelijker. Gelukkig herpakte Synergo zich na rust, het gaf de stand een een enigszins dragelijk aanzien: 4-13…

Synergo 3 had een makkie aan EKCA. Het won met 17-9 en staat fier aan kop. Nog vijf punten en dan is Synergo 3 kampioen! Synergo 8 won met 12-9 van datzelfde EKCA en staat ook bovenaan. Nog een kampioen?!

Na schoolkorfbal en een druk korfbalweekend, heeft Synergo 2 de kantine eens flink onder handen genomen. Het resultaat mag er wezen: de kantine is weer spik en span. Zullen we dat zo laten? 🙂