Verslag Synergo B1 – SDO B1

De volgende wedstrijd was tegen SDO, de tweede van de poule. Het verschil met andere wedstrijden was dat: Casper een van de twee coaches niet mee was en dat we deze wedstrijd de opdracht kregen om te spelen alsof we op een training avond een oefenwedstrijd tegen de A1 zouden spelen.

b1De wedstrijd begint

Het begint al gelijk goed: Jesse besluit een schot te wagen en die zit erin! En dan wat een spanning! Hij mag nog een kans nemen, een strafworp nota bene! Deze mag hij niet missen. Hij staat misschien een beetje wankel, maar weet hem er toch in te leggen. Het andere vak mag aanvallen en we merken al gauw dat de heer van Jurriën wel van andere klasse is, hij scoort er zo twee. En dus staat het gelijk met 2-2.

En jesse mag weer aanvallen. Hopelijk komt hier een goal uit. Maar wacht, Jurriën komt erlangs! Zou hij scoren? Ai, hij was zó dichtbij! Maar Jesse staat vrij en kan er zo een korte kans inschieten. Dat was toch nog even mooi uitgepakt. Laten we hopen dat we deze voorsprong kunnen uitbreiden. Maar de heer van Ruben probeert daar een stokje voor te steken. En het lukt! Het staat 3-3. Zo gaat de wedstrijd toch wel heel gelijk op.

Laten we nu hopen dat de heer van Jurriën nu niet meer scoort, maar door geweldig samenspel van de heren en dat de dames goed gingen voorverdedigen komt hij niet meer tot scoren. Maar gelukkig ons team wel. Ayo komt er langs en weet te scoren en geweldige doorloopbal als je het mij vraagt. Deze voorsprong MOETEN we nu echt uitbreiden om de punten te verdienen. En ja hoor, Jeroen krijgt de kans en schiet, en hij scoort ook nog! Maar jammer genoeg geeft SDO goed spel en dat wordt beloond met een goal. Maar Jesse denkt: NEE, we moeten ook nog wat punten krijgen dit seizoen! En hij scoort WEER nog een schot erin van Jesse.

Het staat nu 5-7 we staan nog voor. Als we nu gewoon rustig aan do… NEE! SDO KRIJGT EEN VRIJE BAL! In mijn gedachten ging het zo: missen, missen, missen! Maar op het veld gebeurde dit: de heer van Ruben ging hem nemen. Hij wou hem naar de dame van Ruth passen, maar Ruth stond aan de verkeerde kant en de dame kon schieten! En nee! Een tegendoelpunt. Jesse kreeg nu nog een kans een doorloopbal, maar zijn heer tikte zijn arm weg. De scheidsrechter had hiervoor een strafworp moeten geven maar hij zag het niet.

Spanning!

Op de bank was de spanning niet te houden! Moet je nagaan hoe het in het veld was! Nog 1 minuut en de tegenpartij moest de bal opbrengen! Floor kon op dit soort momenten duidelijk echt niet tegen stress, want ze riep namelijk: JESSE MAAK EEN OVERTREDING JESSE!!! MAAK EEN OVERTREDDING NU!!!! maar hij durfde het risico niet aan en de bal werd naar de aanval gepasst. De heer van Ruben had de bal ongeveer ten hoogte van de middenlijn. Hij kon het ook niet meer houden de spanning en flikkerde de bal gewoon weg. De bal kwam erin! NÉÉÉÉÉÉÉÉÉ! We namen de bal uit en… het eindsignaal. Met als eindstand voor deze wedstrijd: 7-7.

Er waren in deze wedstrijd zoveel wat als momenten in deze wedstrijd: wat als de scheidsrechter eerder had afgefloten of wat als jesse toch die strafworp had gekregen. Maar wat in ieder geval zeker is, is dat de B1 een geweldige wedstrijd heeft gespeeld!

Zo kan je zien dat je altijd kan winnen als je maar lol hebt.

David.