(Vorm)Crisis?

Hebben jullie dat ook wel eens? Je hebt wel eens van die weken dat niets lukt. Doorloopballen gaan meters over, strafworpen worden gepromoveerd tot airball en al je afstandschoten stuiteren eerst drie keer op de achterste punt, rollen drie keer rond over het randje of iets anders, maar gaan in ieder geval niet raak.

Ook in de verdediging zit het tegen… Je tegenstander loopt je links en rechts voorbij, de rebound valt nooit bij jou in de buurt en je tegenstander gooit iedere halve kans feilloos door het mandje.

Voor je gevoel slechts enkele wedstrijden geleden vielen de ballen wel goed, scoorde je aan de lopende band en had je je persoonlijke tegenstander in je linker-achter-broekzak…. Ook de scheidsrechter neemt steeds de verkeerde beslissing. Ieder twijfelgeval wordt in jouw nadeel beoordeeld. Hij ziet het niet, of wil het misschien niet zien…
 
Ach en wee

Hoe kom je hier weer uit… Wat is de oorzaak??? Alles heb je geprobeerd. Eerst je linkersok aan, en dan de rechter, niet trainen, drie keer in de week trainen, op trainingsstage in Marokko, een week je onderbroek niet verversen,  tweedagelijkse sessies bij een sportpsycholoog…. Niets helpt.

Tja…

En dan ga je nadenken. Wanneer begon de aftakeling? Zijn de tegenstanders zoveel beter geworden, of zijn mijn teamgenoten slechter geworden…? Ligt het echt aan mijzelf??? Zoveel vragen, maar slechts één antwoord komt structureel terug… Begin je oud te worden? Komen de beperkingen binnen de korfballijnen door lichamelijke beperkingen? Is de scherpte minder naar mate de jaren toenemen? Is het dan echt de ouderdom die zich aandient???

Ik geef mezelf nog enkele weken om erachter te komen, maar een ding weet ik zeker. Als het geen vormcrisis is, dan is het in mijn hoofd een veel grotere crisis, het besef van de toenemende leeftijd……

Leon.