Fiducia – Synergo: 1-0

In een volle Europahal ging Synergo zaterdagavond kopje onder tegen Fiducia. De ploeg uit Vleuten boog een 12-13 achterstand om in een 15-13 overwinning.

Na een kansloze verliespartij tegen Dordrecht was Fiducia in een complete vormcrisis. Dat was aan het begin van de wedstrijd goed te merken. Synergo pareerde zonder problemen de aanvallen van de ploeg uit Vleuten en liep uit naar 0-4.

Op het moment dat Fiducia de wanhoop nabij was, meldde de pijlsnelle Feike zich aan het front. Met twee fraaie treffers bracht hij Fiducia terug in de wedstrijd. Al snel bleek dat Synergo geen antwoord had op dit loopwonder. Verdedigen betekende zonder meer gepasseerd worden en niet-verdedigen leverde scores van afstand op. Synergo had het geluk dat het andere vak van Fiducia er een potje van maakte en bleef daardoor steeds op voorsprong staan.

Na de rust werd de wedstrijd van Synergo-kant niet veel beter. Alle lijn leek uit het spel te zijn verdwenen en slechts uit het toeval werd er nog gescoord. Fiducia kon daar overigens ook niet veel tegenover zetten, maar de spanning vergoedde het spelniveau gelukkig.

Vijf minuten voor het einde schoot Annette van afstand de 12-13 binnen en was een overwinning plots toch weer binnen het bereik. Twee snelle treffers van afstand bezorgden Fiducia echter alsnog de winst.

Zondag verloor het tweede na een matige wedstrijd van Deetos: 21-11.

Volgende week zondag spelen Synergo 1 en 2 hun laatste thuiswedstrijden voor de kerstvakantie. Koplopers Dubbel Zes en Movado zijn dan de tegenstanders. Wil de selectie blijven meedoen om de prijzen, is er maar een optie: winnen! Moedig de ploegen daarom aan, zondag vanaf 13.30 in De Dreef.