Coole goal (weekend korfbal door Anne)

Synergo 10 deed zaterdag goede zaken. Het haalde twee punten, en verdiend! De afspraken werden goed nageleefd: vanaf het begin scherp, verdedigen op ballijnen, bij de lijn, ervoor onder de korf en goed roepen. Het standaard aanvalsspel werd goed uitgevoerd met veel, veel kansen van iedereen. En (bijna) iedereen scoorde dus ook.

Invallers Margonda en Marjolein oefenden hun doorloopballen en Jari schoot 1 op 2. En dat allemaal bij mooi avondlicht (zie foto Femke op Facebook). Ook de bank bleef in beweging; zij wisselde regelmatig van positie. Geen wonder, hoe blijf je warm bij 12 graden in de ondergaande zon? Zorgen dat je lekker warm in het midden zit. En, afwisselend de stand bijwerken. Fijn dus dat het 10e zo lekker veel scoorde. Zo zie je maar, een team bestaat uit 8 spelers, de reserves en de coach! 

Het 7e wist eerder die dag ook zijn eerste punt te halen. En nota bene tegen een eerste team, dat 3 plekken hoger stond en een zompig grasmatje in de aanbieding had. Het 1e verdedigingsvak redde de wedstrijd door lang en goed te verdedigen en lekker te scoren. Zij stuurden de tegenstander af en toe aardig ‘het bosch’ in. Na een wedstrijd achter te hebben gestaan, leek het er aan het eind zelfs nog op dat we met twee punten naar huis zouden gaan. Dat zat er echter net niet in. Nog twee wedstrijden te gaan voor de zaal, volop kansen nog dus om ons in de middenmoot te vestigen.

Dan die coole goal: die was van Femke. In haar 1e wedstrijd van dit weekend, in haar eigen team (5e) maakte ze een volledig onverwachte en vanuit moeilijke positie kleine kans, met 1 hand, vlak onder de korf. Naar eigen zeggen was die ‘nogal cool’. Het 5e won met 22-4 en dat is knap: blijven scoren als je veel beter bent. Knap vond ik het ook van Femke, die speelde, reserve zat bij het 10e en zondag weer reserve zat bij het 2e. Bedankt!

Zondag was het gezellig op het veld. Muziek denderde over het veld en het 2e won de belangrijke wedstrijd tegen hun directe concurrent Phoenix. Het 3e kwam terug na een overtuigende overwinning en staat comfortabel bovenaan. Het 1e liet de stijgende lijn zien waar ze in zitten: zij speelden een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen de koploper en waren de 2e helft sterker. Het resulteerde nog niet in winst, maar als deze focus, pit en scherpheid blijven, dan zal er volgende week tegen ZwartWit zeker meer gescoord en gewonnen gaan worden.
 
De D2-kampioenen namen voor de wedstrijd een bal met handtekeningen van alle S1-spelers uit handen van aanvoerster Amarins in ontvangst op de middenstip. Daar mogen zij dit hele seizoen mee spelen. Van harte gefeliciteerd!

Anne

 

Zie ook:
Als je wint heb je vrienden (verslag S1)
Foto´s D2 bij het 1e
De eerste haarscheurtjes van S7