Onterecht verlies van Synergo 6

Afgelopen zaterdag was de 2e wedstrijd van Synergo 6 en ondanks het verlies van vorige week begonnen we met veel vertrouwen aan de wedstrijd.

RDZ had een goeie mix van oud en nog ouder. Het team uit Zeist begon sterk aan de wedstrijd door al na 1 minuut (!) een afstandsschot te scoren. De 1-1 kwam op naam van Eva (die overigens geweldig aan het afvangen was de hele wedstrijd). Ze scoorde met een mooie doorloopbal. We kregen enorm veel kansen tijdens de wedstrijd, maar de bal ging er gewoon niet in.

Het frustrerende is dan ook nog dat je als team een goeie wedstrijd speelt. Na 20 minuten stond het 3-2, deze stand had al eerder op het scorebord kunnen staan. Maar helaas werd de stip gemist door Sander S. (en jaa, we hebben veel Sanders in ons team). Hij maakte dit trouwens wel goed door de 3-2 dus te scoren! Dat is pas revanche nemen! Suzanne dacht voor rust ‘laat ik er effe twee ballen ingooien, gewoon omdat het kan.’ En ja hoor, met rust stonden we met 7-6 voor. Geen vuiltje aan de lucht dacht ik zelf.

‘Warrum!’

Het was trouwens wel benauwd tijdens de wedstrijd. Het voelde in ieder geval alsof je in een vliegtuig zit en het raam open doet. Ken je dat gevoel? In ieder geval was het lekker om even de kleedkamer in te gaan.

De 2e helft begon en alweer kregen we veel kansen, maar ze gingen er wederom niet in. Na 16 minuten kregen we een strafworp tegen, dit kwam omdat er ‘iemand’ onhandig de bal probeerde te onderscheppen terwijl de tegenstander de bal al vast had. Rudolf floot terecht voor een stip en die kans werd benut door RDZ, de stand 7-7. In de 19e minuut kregen we DE kans om voor te komen maar helaas miste Sander Ha, ontzettend boos op zichzelf. Maarja, het lag denk ik gewoon aan de bal.

Na 22 minuten kregen we een doelpunt tegen maar vlak daarna scoorde we de belangrijke 8-8. Lotte maakte dit fantastische doelpunt op een wel heel lastige manier; ze scoorde namelijk met een doorloopbal die onderhand vanaf de middenlijn werd genomen. Mocht je dus moeite hebben met een doorloopbal nemen, dan kan je altijd Lotte even aanspreken. Lotte werd trouwens ook nog omver gekegeld door een heer van RDZ. Opzet of niet, het was wel erg lomp.

Wissel

Je hebt van die trainers die altijd een neusje hebben voor gouden wissels en Sander Ho. dacht dit met Jeffrey te kunnen doen. Nou RDZ heeft het geweten hoor, want Jeffrey’s eerste balcontact was gelijk een doelpunt!! 9-8 voor ons! De wedstrijd liep bijna ten einde en de stand was in de laatste minuut 10-10. Helaas vond een dame van RDZ het nodig om er nog een bal in te gooien (ze had nog geen enkele bal geraakt!) waardoor we onverdiend verloren met 10-11.