Korfbalmarathon: 19 wedstrijden in 31 uur

Een ware korfbalmarathon dit weekend: van zaterdag negen tot zondagmiddag even voor vieren kwamen 19 Synergo-ploegen in actie. Acht wonnen er, elf wedstrijden gingen verloren.

Laten we bij het einde beginnen. Synergo 2 speelde in een decor van zon en regen “mwah, mwah” tegen KZ Danaiden. Natuurlijk, verdedigend stomme fouten, maar ook aanvallend onvoldoende inspelend op het tactisch handige verdedigen van de ploeg uit Leiden. Het resultaat was een 10-7 nederlaag en een onbevredigend gevoel bij de spelers en coach van 2.

Een speciaal woord van dank gaat overigens uit naar Ronald Buis, speler van Duko, die bereid was de wedstrijd van het tweede te fluiten. Ronald Buis, fluit die niet in de League? Ja zeker, straks weer, maar nu dus nog even op het Synergoveld. Hij was overigens op geen enkele fout te betrappen. Hulde!

Duko, dat was de tegenstander van Synergo 3. Twee punten en dat alweer voor de derde keer dit seizoen. Spelen in Synergo 3 lijkt de laatste jaren wel een garantie op veel winnen!

Synergo 8 begon de zondag en deed dat met een 5-9 nederlaag tegen DOT. En wees eerlijk, met maar twee doelpuntenmakers (die ook nog eens bij elkaar in het vak stonden) kan je natuurlijk niet winnen!

Dan maken we de sprong naar de zaterdag. Synergo 1 speelde om half vier tegen Sparta en de Nijkerkers trakteerden het publiek het eerste kwartier op een ware show. Synergo keek en leed, want Sparta stond na twintig minuten met 0-7 voor. Waar zou dit heen gaan?

Nou, Synergo kwam wat beter in de wedstrijd en bij Sparta leek het lichtje al voor de thee te zijn uitgegaan. Met de stand van 7-10 was het gat opeens nog maar drie punten. Maar Synergo kwam de mokerslag van het begin eigenlijk nooit meer te boven. En zonder er in te geloven, kan je niet winnen. Eindstand: 7-12.

Wat gebeurde er nog meer op zaterdag? Nou, de B1 speelde een top pot tegen Nova, maar kwam net te kort (9-10). De C1 won alweer, nu met 6-3. De D2 dendert door en dit keer was Victum de klos: 0-11. De E1 won met 2-1 van Wageningen en het was errrrug spannend geweest in de slotfase volgens de spelers. Maar gewonnen, klasse hoor! In de categorie “steeds wat beter”, de E3: 1-2 werd het tegen Hemur Enge, maar volgende week is de return en dan gaan ze echt winnen, beloofde coach Bram mij.

Tot slot de F1: gewonnen en verloren tegelijk? Het kan, want minder dan elf doorlaten stond gelijk aan een overwinning. En dat lukte, want Fortissimo won maar met 8-1. Goed gedaan!

En zoals altijd: volgende week een nieuwe ronde, nieuwe kansen!