Tobbende toppers en andere strafworpen

Wat is er met onze toppers van vroeger? Scoorden ze vorig seizoen nog rustig en met gemak series van 8 uit 8, nu lukt het ze niet meer. Zou het druk zijn van de heldenstatus?

Topper van vorig jaar Ferry (4-2) stond tijdens de wedstrijd virtueel helemaal aan kop in de tob-0%. Zijn laatste twee strafworpen gingen er gelukkig wel in. Zijn reactie: ‘Da’s niet best. We leggen de lat hoog.’ Door zijn scores heeft Ferry wel de top-0% verlaten.

Topper-buiten-mededinging van vorig jaar David van D. (1-0) zou de strafworpen voor Synergo gaan nemen. Vorig jaar 8 uit 8, maar zijn teamgenoten vinden het maar verdacht: ‘Tegen zijn oude vereniging HKC was de beschrijving van de stip ‘POK!’ tegen de voorkant van de korf.’ En wat zijn kersverse teamgenoten B.A. en F. van H. nog verdachter vinden: ‘David heeft alle doelpunten (alle twee) doorgelaten tegen zijn voormalige club HKC!’ Uiteraard heb ik David van D. ook nog even een reactie gevraagd: ‘Ik heb vijf jaar lang geen stip gemist!’ 

Nieuwe toppers

Gelukkig staan er ook meteen nieuwe toppers te trappelen om de open plekken op te vullen. Brahim (2-2) ‘Het publiek stond op de banken.’ Daarna wist hij doordacht te vertellen ‘Ik ga nu rustig mijn plek veilig stellen. En ik denk dat de anderen nog wel gaan missen.’ Maar ook Marcel J. (2-2) doet met zijn twee stippen zondag weer een gooi naar de titel van topper-100%.

Ruben (2-2) was zeer stip-trefzeker in zijn oefenwedstrijd, hoewel de eerste er in rolde. Zaterdag wist Ruben (1-1) er ook nog eentje te scoren. Vraag: ‘Hoe nam je hem?’ Antwoord: ‘Gewoon’. Raar, want volgens zijn teamgenoten stond Ruben klaar voor een vrije bal! Volgens zeggen was Rubens reactie: ‘Huh? Een strafworp?!’

RAAK!

Soms gaan strafworpen er gewoon in. En daar doen de nemers niet moeilijk over. Zoals David van de P. (1-1) als reactie gaf op zijn score: ‘Maar dat is logisch.’ De teamgenoten van Sophie (1-1) konden van blijdschap slechts uitbrengen dat Sophie haar bal ‘door het mandje’ gooide. Ook Jesse (1-1) nam plaats op 2,50 meter en scoorde volgens zijn coach een ‘normale stip’. Danny (1-1), vorig jaar nummer-2 in de tob-0%, maakte dit seizoen meteen zijn eerste. Hiermee wordt het dus géén titel in de tob-0%! 

Gelukkig is Ilan (1-1) altijd bereid zijn strafworpenverhaal te vertellen, uitgebreid. Korte samenvatting: ‘Tja, het was een oefenwedstrijd, dus stond er niet veel druk op. En het waait altijd in Amersfoort, dus ik wachtte rustig totdat de wind minder werd, concentreerde me en legde hem er in.’

Mis?? Ja, mis!

Erik (1-0) had geen geluk in de oefenwedstrijd tegen Mia en Joyce (1-0) kwam zaterdag tegen TZ niet verder dan een airball. Ook ontving ik een mail van Marjolein (1-0): ‘Met vliegende haast storm ik de tob-0% in met 1-0. Het was bloedheet en niks wilde lukken vandaag. Ondanks de misser hebben we wel gewonnen.’ Dames, heer, welkom in de tob-0%!

Arjan (2-1) miste zondag één van zijn strafworpen en is daarmee meteen directe concurrentie voor Ferry. Arjan staat hiermee op 50% gescoord en Ferry op 40%.  

strafworpen-top100Strafworp genomen of gezien?!

Iedereen weer bedankt voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofman@ziggo.nl!

Sander.

Top en tob

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Harryt (S2) 1-0   1. Ruben M. (A1) 3-3
1. David van D. (S4) 1-0   2. Bas (S4) 2-2
1. Marjolein (S9) 1-0   2. Brahim (S5) 2-2
1. Erik (A1) 1-0   3. Jesse (B1) 1-1
1. Joyce (D2) 1-0   3. Ilan (A1) 1-1
      3. Sophie (S10) 1-1
      3. Clemens (S9) 1-1
      3. Marcel D. (S9)  1-1
      3. Nynke (S8) 1-1
      3. David van de P. (S2) 1-1
      3. Marcel J. (S1) 1-1
      3. Arjan (S1) 1-1
         

 

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2010-2011

Zie ook:

– 29/8: De eerste strafworpen van het nieuwe seizoen
Luc winnaar strafworpen-tob-0%
Strafworpen top-100% voor Ferry
– ‘Meest gescoorde strafworpen’ voor Marcel
‘Meeste gemiste strafworpen’ voor Bas