Marcel: ‘Meest gescoorde strafworpen’

Marcel heeft zijn prijs ontvangen voor zijn overwinning in de strafworpencompetitie. Hij heeft afgelopen seizoen de meeste strafworpen gescoord van de vereniging.  

strafworpen2011-marcelMarcels score van 34 strafworpen (van 38) levert hem de eerste plaats op in de categorie ‘meest gescoord’ van de strafworpencompetitie.

Met veel plezier en een beetje trots nam hij zijn prijs in ontvangst. De trofee kreeg meteen een mooi plekje op de plank, tussen de geschiedenisklassiekers.

Onze leraar geschiedenis vindt het misschien een beetje een cliché, ‘maar ik wil deze prijs opdragen aan mijn team en aan mijn trainer. Mede dankzij mijn teamgenoten heb ik me al snel thuisgevoeld bij Synergo. En mijn trainer vanwege het vertrouwen dat hij me heeft gegeven.’

Hoogtepunten

Terugkijkend op de vele strafworpen afgelopen jaar, noemde Marcel direct zijn strafworp tijdens het Synergo-kamp: ‘Er was zoveel publiek en zo’n supersfeer! Dat was echt gaaf om te zien. Het blijft gewoon een stip, maar hij moet er gewoon in. Prettig dat het dan ook lukt.’ Ook haalde hij de strafworp tijdens de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap werd even aan. ‘Ik had hem een keer zelf meegekregen en ook zelf gescoord.’

‘Stippen nemen is een kunst’

‘Het is een specialisme, net zoals een vrije bal, een goede eindpass en een rebound. je moet het goed oefenen! Ik heb er ook altijd wat aan gedaan; na de training nog even een paar stippen nemen. Dan houd ik goed in de gaten hoe ik ga staan en hoe gooi ik de bal omhoog.’ Ik neem mijn strafworpen altijd hetzelfde: ik ga staan, stap even met mijn gewicht naar achteren, en strek me goed uit. Ik mis ook altijd hetzelfde. Ze zijn dan te kort’, aldus Marcel.

Marcels score van 34 strafworpen levert hem de grote Synergo-eer op en de trofee. Ontzettend gefeliciteerd met deze prijs!

Sander.

 

Zie ook:

De stip van Marcel
Stippie stippie
Eindklassement strafworpen 2010-2011
Strafworpen top-100% voor Ferry
‘Meeste gemiste strafworpen’ voor Bas