Weer een weekje korfbal in Marokko

Mamoun Loukili, Sander Hofman en Harry Feyen (PSV korfbal), hebben een korfbalbezoek gebracht aan Marokko. Tijdens deze korte reis zijn de contacten tussen en Nederlandse en Marokkaanse korfballers weer verder verstevigd.

marokkoMaandag 2 mei is de delegatie van het project ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in Rabat, de heer J van Aggelen.

We hebben het project ‘Korfbal in Marokko’ aan de ambassadeur gepresenteerd en verder toegelicht. De ambassadeur was zeer enthousiast over het project en gaf aan onder de indruk te zijn van de inhoud en de snelheid van het project.

De ambassadeur en het hoofd van de economische afdeling, de heer J. Vasco Rodrigues, hebben toegezegd initiatieven te willen ondersteunen om contacten te leggen met bedrijven en instellingen. Met als doel deze te interesseren voor het project.

marokko2Korfbaltraining

Later in de week hebben we in Nador korfbaltrainingen gegeven aan twee groepen van het Lycee de Nador en het Tarek College. In totaal krijgen op deze twee scholen zo’n 1.200 studenten twee uur per week korfbaltraining van de gymdocenten.

Nador

In januari 2011 is de eerste Marokkaanse korfbalvereniging opgericht; l’Association Marocaine Korfbal Nador (AMKN). De oprichting was vlak na het uitwisselingsbezoek van de Marokkaanse korfballers aan Nederland.

marokko3 marokko4

Het is de volgende stap voor de verspreiding van korfbal in Marokko. De bedoeling is dat de oprichting van een Marokkaanse korfbalbond en toetreding tot de Internationale Korfbal federatie (IKF) zullen volgen. Nador is hiermee de bakermat van het korfbal in Marokko en de Arabische wereld.

Sander.

Meer informatie
Project ‘Korfbal in Marokko’
www.korfbalinmarokko.org

Zie ook
– 27-12-2010 Bericht Marokkaanse korfballers in Nederland
– 01-11-2010 Ondertekening convenant Marokko – Nederland
– 07-03-2010 Promotiereis korfbal in Marokko