Het was een warme dag, een zonnige dag. Het viel niet echt mee om te spelen in de hete zon. Maar voor de B3 stond de zon niet in de weg, en veegde Viking B3 helemaal van het veld af.

Jurrien/Jeroen Thomas
Tresja Heleen
Floor Anne

We waren vroeg op tijd, een uurtje van te voren. Half uurtje was voorbij, en we hielden een teambespreking. Waarbij Bas en Mathijs extra serieus waren dan normaal. Viking was een nieuwe ploeg in de 5e klasse. Meeste nieuwe ploegen waar we tegen moeten spelen is meestal altijd verloren.

Maar dit keer waren we gewoon onverslaanbaar! De wedstrijd van de C1 was afgelopen. De B3 ging meteen inschieten, (wat niet echt super ging!). Bas en Mathijs komen aangelopen.. Wij waren nog verder aan het inschieten, toen kwamen de rest van de team aangelopen, en we gingen schieten. Heel slecht ging het allemaal, dus Bas en Mathijs staan schreeuwen, ‘Hup tempo erin’. (wat voor ons wel klinkt als: Ruim je kamer op!). Dus we gingen ons best doen, en het ging wel klein beetje beter, maar nog niet super.

“Fuuuuuuuuuut!”
Het fluitsignaal ging. Onur loopt naar de scheids toe. En gaven elkaar een hand. De aanvoerder stond voor me neus. Het leek wel een mannetje uit de A ofzo. Hij was keilang, en ik moest tegen hem. Volgens ons leek het wel een A team, en geen B3 team. Allemaal lange heren en dames. We dachten, (naja, wisten) dat de team driekwart uit de A bestond. Maar dat boeit ons niet. Als we maar winnen. We begonnen met de wedstrijd.

teamfotob3Heel gespannen en heel moe (dankzij de zon!) begonnen we met de wedstrijd. 1e bal was gespeeld. En kreeg meteen een kans voor Onur. Maar hij miste. (KORT KANSJE GEMIST!!). Onur dus balen en balen. Tussendoor het balen, haalde Anne(!) de bal uit de verdediging, en paasde hem naar Jeroen. De aanval bouwde op, zette aangeef neer, Jeroen maakte een actie, en hij zat! Iedereen blij. De wedstrijd ging door, tegenstander kreeg de bal uit. Ze zetten op, en begonnen kansen te creëren. Maar niemand van de tegenstander wist te scoren. En Anne ving de bal af. En gooide rustig naar de aanval.

Dit keer waren de dames aan de beurt om aan te vallen. Onur zette aangeef, paaste naar Tresja maar Tresja wist ook niet het korf te vinden, en schoot airball(!). Maar dankzij de goede afvang, ving Onur de bal en paasde hem open. Dames zaten dit keer als aangeef/afvang. De jongens moesten dus aanvallen, Jeroen en Onur maakten acties, maar kwamen niet langs. Onur maakte een schijnbeweging, en maakte dus een uitwijkbal, en hij zat. Prachtige goal van Onur. 2-0. Wisselen dus.

Tegenstander kreeg wéér de bal uit. De 2e verdediging moest dus dichthouden. Maar de tegenstander van Jeroen, (waarschijnlijk uit de A1) schoot een afstandschot. Wat héél lelijk was trouwens. (Hij kan dus écht niet schieten.) 2-1. Alle gezichten waren beetje omlaag gegaan, Bas riep ons om een peptalk te geven. Jeroen moest eropgaan en Onur moest afstand houden. Wat perféct bleek te werken. Onur nam afstand, en riep “Ik zie je!!!”. Jeroen ging er op, en de heer van Jeroen probeerde doorloopbal te maken, Onur nam over, maar volgens de scheids was het niet verdedigd. Onur was boos, maar Tresja gaf me een peptalk: “Doe niet zo boos, alles komt goed!” Ik keek haar aan, dacht van: “Weetje, je hebt gelijk!” Onur, die minder boos was, kreeg de mood er weer in!

De verdediging, was hun best aan het doen, en Floor onderschepte hem via de vang. speelde uit, en paasde hem naar de aanval. Onur, Jeroen, Floor en Tresja moesten weer naar Bas. Maar ondertussen werd er een doelpunt gescoord!

Helemaal blij waren ze aan het wisselen. 3-1. Ze wisselden om, en het vak van Onur mocht weer aanvallen. Maar dit keer kreeg de tegenstander de bal, hun speelde rond, scheidsrechter gaf aan: ‘laatste minuut’. Hun speelden rond, maar de verdediging tikte de bal eruit, maar door slechte paasjes, had de tegenstander de bal, kreeg de tijd om te schieten, en hij zat. 3-2 Laatste minuut was voorbij, met 3-2 gingen we de rust in.

RUST

Tijdens de rust, wou Jeroen er uit gaan. (ik had geen idee waarom, vast door de hitte.) Dus Jeroen wisselde. Bas en Mathijs kwamen binnen. Dit keer niet alleen hun twee, maar dit keer ook Sander Hofman. Ik keek hem aan, ik vroeg: “Wat doe je hier?” Hij zei: “Dat hoor je zo.” Onur was heel mysterieus aan het kijken. Bas en Mathijs hielden hun normale speech. Na hun speech, was Sander aan de beurt. Hij wou ons even aan zijn stem laten wennen. Hij zei: “Ik geef nu maar alvast een speech, zodat jullie al even aan mijn stem kunnen wennen.” Maar niemand wou de stem van Sander horen, omdat hij uit zijn mond stinkt. Keek iedereen de andere kant op. Nee grapje, dat deden ze niet. We keken heel lief naar Sander en luisterden we zijn speech. Na zijn speech ging de fluitsignaal, de rust was voorbij. (Voordeel dat ik het stuk van Onur zelf op de site zet; Bas en Mathijs moesten zich voorbereiden op hun eigen wedstrijd erna, dus nam ik de coaching over; Sander).

2e helft begon. En we hadden er zo veel zin in! De tegenstander kreeg dit keer de bal uit. Probeerden rond te spelen, maar dat lukte hun niet echt, dus Onur pakte de bal van de tegenstander en paasde hem naar de aanval. Dat ging soepel, en door de mooie acties van Jan was het een doelpunt. 4-2 Maar kort daarna (ik zag het niet want Bas riep ons voor een peptalk), werd er een tegendoelpunt gescoord. 4-3.

Jammer genoeg, was de tegenstander van Jurrien net iets te sterk en scoorde van afstand. 4-4 Wisselen, de aanval mocht uitnemen. We speelden beetje rond, en Onur maakte weer een mooie actie en schoot van afstand er in. 5-4 De verdediging, ging niet zo erg goed. Daar werd wel goed verdedigt, maar Thomas lette niet heel goed op, dus scoorde de tegenstander erin. 5-5. De aanval kreeg uit, bouwde heel goed op, maar wist geen kansen te creëren.

Jannnn

De verdediging verdedigde heel goed, en tikte bal weg. Ondertussen stond Jan de L. heel goed op zijn plek, en kreeg de kans om een doorloopbal te maken, maar miste, maar volgens de scheids was het een strafworp omdat de tegenstander verkeerd verdedigde, Jan nam hem. Heel spannend met de stand als 5-5. Jan kon ons redden. De fluitsignaal ging. Iedereen keek heel gespannen. Het was zo spannend, dat Jan hem miste. Allemaal door Jan stonden we niet voor. Maar de aanval ging door, speelde open, en zette aangeef/afvang neer. Anne ging voor de doorloopbal, en hij zat! 6-5! Iedereen heel blij!

Tegenstander kreeg de bal uit, maar wist niet te scoren, en de bal ging dus naar de aanval. Zette ook heel goed op, hield het simpel en scoorde! 7-5. Wisselen, de verdediging werd aanval, aanval werd verdediging (Goh!). De laatste minuut ging in. Aanval zette op, maar was weer de bal kwijt. Iedereen was gespannen, en kon niet wachten tot het fluitsignaal ging, maar net toen de bal in de verdediging was, onderschepte Jan de bal, en gooide hem naar de aanval
Aanval zette weer op, probeerde paar trucjes uit te halen en wist te scoren! 8-5! De fluitsignaal ging, iedereen dolblij! De B3 gaat op weg naar het kampioenschap!