Casper verliest koppositie strafworpen

Arme Casper. Ook hij bleek de druk van het koploperschap in de strafworpencompetitie niet aan te kunnen. Hij miste zijn strafworp en verdwijnt uit de top-100%. Hiermee is Ferry de nieuwe nummer-1 in de top!

Het blijkt dus niet zo eenvoudig om de 100% van de strafworpen te behouden. En volgens velen moet je dan eigenlijk ook een beetje redelijk aantal strafworpen hebben. Zeven voor de koploper, vier voor de nummers-2 en met twee heb je al een derde plek in de top-100%… 

Publiekstrekkers

strafworp_casper_20100418Casper (2-1) scoorde de eerste en miste de tweede strafworp. Zijn eerste gemiste van dit seizoen. Ook nog tijdens de kampioenswedstrijd, met een volle zaal aan publiek! Teamgenote Paula (2-2) had minder last van het uitzinnige publiek en scoorde gewoon.

Volgens Annemarije (1-0) was het publiek er ook de oorzaak van dat ze haar strafworp miste. Zou het feit dat haar vader, moeder én broer haar stip zagen ermee te maken hebben? Ze zal het waarschijnlijk ontkennen en een stil en rustig genietende jongeman in het publiek de schuld geven…

Arjan (2-2) nam zondag bij S1 zijn stip voor veel publiek, maar onze publiekstrekker faalde niet. Marcel J. (1-1 en 1-1) stelde ook niet teleur. Ook Marcel scoorde in een druk bezochte sporthal in Dordrecht. De stip van vrijdag in Oss was volgens Marcel “een klein hoogtepuntje in een enorm slechte wedstrijd”.

De stippen van Ilan

league-balEen hele goede wedstrijd van de B1, waarin Ilan (3-3) graag gebruik wilde maken van zijn mogelijkheid tot een reactie op zijn stippen (wat heb ik een spijt!!!!): “In de vorige wedstrijd tegen DOS kregen zij een strafworp. Ik stond binnen de 2,5 meter, dus moest die opnieuw, terwijl hij zat. Dus ze nemen opnieuw, en missen! Als laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen de ongeslagen DOS gingen wij relaxt de wedstrijd in. Met niks te verliezen kregen wij al in de eerste minuut een strafworp die ik met ogen dicht achterstevoren naar beneden kijkend zo in de korf gooide. Ongeveer twintig minuten later kreeg ik er nog een, maar ik wilde het niet te makkelijk maken, dus deed ik het met mijn bovenbeen (dat is géén voetbal). In de tweede helft kreeg ik er weer een. Vorige keer was het toch nog te makkelijk, dus gooide ik hem zo hard op de andere korf dat de bal terugstuiterde en (alhoewel nipt) in de korf ging.”

Meer bescheiden

De strafworp van Zarah (1-1) was volgens eigen zeggen “Fantastich”! “Na drie keer stuiteren ging hij er als airball, uhh, feilloos in.” En zo voegde zij met een grote grijns toe: “Beter dan die van Luc“. Zarah heeft reden tot lachen, want ze staat nu op de derde plek in de top-100%! Gefeliciteerd! De aanvoerster van Synergo 7 mailde zondagochtend al om 10.00 uur de strafworp van Marcel D. (1-1) door: met een gescoorde stip en een overwinning van 17-6 reed S7 tevreden naar huis.

Sanders

Wat moet je nou in een klassement met drie Sanders? Normaal zou ik zeggen; ‘gewoon negeren’. Maar als ze alledrie in één weekeinde een strafworp nemen, kun je er niet meer onderuit en omheen. Om het makkelijker te maken spelen twee van de drie Sanders in Synergo 5. Sander S. (2-2) maakte zijn debuut aan het strafworp-front en komt met zijn twee stippen direct binnen op de derde plaats. Welkom! Sander Ha. (1-1) nam zijn eerste stip na Zijn Grote Misser. Maar gelukkig heeft onze onlangs afgezette koploper zich goed hersteld. En Sander Ho. (1-1) mocht zijn invalbeurt in S1 bekronen met een stip.

‘An airball or not an airball’

Jesse (1-0) maakte volgens sommigen van zijn stip een heuse airball! Volgens Jesse echter raakte hij de korf. Gelukkig staat de wedstrijd van de C1 op video, dus we zullen het nog eens nakijken… Feit blijft dat Jesse niet scoorde. Teamgenoot D. (ik wil geen namen noemen) vertelde na afloop dat als Jesse zijn stip had gescoord, de wedstrijd er heel anders zou hebben uitgezien: “Dan hadden we niet in de laatste minuut van de koploper verloren met 9-8.”

Concurrentie

De trainer van de F1, F2 en F3, David van Dijk (3-3), meldde dat ook hij drie strafworpen gescoord heeft. Helaas is hij geen lid van Synergo, maar speelt hij bij stadsgenoot HKC. Het aantal gescoorde stippen vond ik een vermelding zeker waard: als extra goed voorbeeld voor zijn F’jes en ons allen. (David zou hiermee bij Synergo meteen op de derde plek staan!!!).

De derde plek

Zarah, Ewoud, Eric, Sander S., en Casper de B, nemen nu de derde plaats in. In ieder geval hebben jullie al een eervolle vermelding in de top-100%. Maar, er hoeft maar één speler van jullie te gaan scoren, en jullie liggen er weer uit. Houd elkaar dus goed in de gaten, pak die bal af en scoor zelf!

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Luc (B2) 4-0   1. Ferry (S3) 7-7
2. Danny (S6) 3-0   2. Loreah (D2)  4-4
3. Daan (S3) 2-0   2. Steven (S3) 4-4
3. Leon (S5) 2-0   3. Zarah (B2) 2-2 
3. Juna (S8) 2-0   3. Casper (S8) 2-2 
3. Ruud (MW) 2-0   3. Ewoud (S5) 2-2 
3. Sjoukje (B1) 2-0   3. Sander S. (S5) 2-2 
3. Floor (B3) 2-0   3. Eric (S3) 2-2 
3. Ruth (C1) 2-0      
3. Kiran (C2) 2-0      
3. Marnix (D2) 2-0      
         

Iedereen weer bedankt voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze doorgeven. Van jezelf, maar ook van anderen (ook erg leuk)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofmanapenstaartjeziggo.nl!

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2009-2010