Vijf maanden zaalkorfbal zijn over…

Weer een zaalseizoen voorbij. En wat voor een! Honderden trainingsuren, 2226 doelpunten, 129 overwinningen en twee kampioenschappen! Vanaf deze week gaan we op het veld verder.

Dit zaalseizoen was het eerste jaar (trainen) in sporthal De Dreef. Een uitstekende hal, in de buurt van ons veld met geweldige faciliteiten. En zeker op zaterdag vaak hartstikke gezellig. Een hele verbetering ten opzichte van Galgenwaard (vind ik).

Werd er dan ook een beetje gewonnen in die nieuwe sporthal? Ja zeker! Maarliefst 129 keer stapte er een Synergo-team winnend het veld af de laatste vijf maanden. Dat zijn gemiddeld ruim zes overwinningen per team. Natuurlijk waren er verschillen, de E1 is koploper, want die wonnen elf van de twaalf wedstrijden. De F3 won er maar eentje, maar de blijdschap was er niet minder om.

Als vereniging hebben we 50% van onze wedstrijden gewonnen en slechts 41,5% verloren. Hoe anders was dat vorig zaalseizoen, toen we maar 22% wonnen en maarliefst 67% verloren. En winnen is belangrijk, winnen is leuk, winnen hoort bij sport! We hebben nog wel eens de neiging om ons te kort te doen. Synergo een vereniging waarvan het makkelijk winnen is? Niets is minder waar, gezien de statistieken.

Het laatste zaalweekend was geen uitzondering met negen overwinningen, drie gelijke spelen en zeven nederlagen. Het was hartstikke druk en gezellig in De Dreef, waar de E1 kampioen werd, de C1 en B1 boven zichzelf uitstegen en kanjers van wedstrijden speelden tegen de kampioenen uit hun (tweede klasse) poules, de B3 een prima pot speelde tegen Ter Leede, de A1 in de slotfase knap terugkwam en het zaalseizoen zo goed afsloot tegen Midlandia, het achtste won van Victum en het vijfde gehakt maakte van DVO.

Ik kon er helaas niet bij zijn, maar volgens goed ingelichte bronnen was er ook bijna geen plaats meer op de tribunes in Hoograven, waar het zesde in zijn kampioenswedstrijd korte metten maakte met Hilversum 3. Geweldig gedaan! Presteren onder druk, iets wat het eerste en derde helaas minder gelukt is. Maar, niet te lang balen, kop op en op het veld nieuwe wedstrijden, nieuwe kansen!

Oskar