Een zondag van plezier (S2)

Een zondag van plezier, gezelligheid, verdriet, trotsheid, een hevige discussie. Ofwel het zaalseizoen 2010-2011 zit erop, de punten zijn geteld en de eindstand is bekend.

Afgelopen oktober schakelden wij (de selectie) over van het veld naar de zaal. Synergo 1 mocht uitkomen in de zo begeerde 2e klasse. En Synergo 2 speelde net zoals op het veld in de 3e klasse.

Na een aantal weken bleek het er allerminst rooskleurig uit te zien. Het eerste won zo’n af en toe nog wel een wedstrijdje, maar ‘mijn’ tweede had het zwaar. Met in begin december één gelijkspelletje moesten we tot en met de wedstrijd tegen Klimop (die we twee keer hebben moeten uitstellen vanwege slecht weer) het doen met één punt.

synergo2Veerkracht

Maar zoals al eens eerder verteld, het tweede heeft ‘veerkracht‘!  Daar waar andere teams soms in gevecht zijn met zichzelf, kan ons tweede de vinger op de juiste plek leggen. In de afgelopen zes wedstrijden werd slechts één keer verloren en de rest werd gewonnen.

Zijn we dan ineens goed? Ja, dat zou ik achteraf gezien wel zeggen. Als je in de laatste competitieronde als degradant (die naam hebben we een tijdje gehad) nog kans maakt op een derde plek, dan mag je je als team op de borst kloppen. En eventjes van dit behaalde succes genieten.

Trots

Als trainer ben ik trots,  trots op ons behaalde resultaat. We hadden misschien wel derde kunnen worden! Wie had dat nu een paar weken geleden verwacht.  Bij het trots terugkijken op de behaalde successen hoort natuurlijk een speech. Nou, bij dezen: Femke, Mats, Marloes, Sander, Astrid, Sjoerd, Liesbeth, David, Lotte, Manon en Oskar bedankt!!!  Bedankt voor dit resultaat, bedankt voor alle vrolijke momenten. Bedankt voor jullie positieve beoordeling en last but not least: Bedankt voor jullie inzet! Synergo 2 heeft het goed gedaan, misschien niet met het behaalde kampioenschap, maar wel met doorgaans volle inzet, leuke wedstijden en een vrolijke noot!!!

Oud en jong

Naast mijn spelers van het tweede wil ik ook de spelers van Synergo 1 bedanken. Bedankt voor jullie reservebeurten, bedankt voor het invallen, bedankt voor de winnende dinsdagavondwedstrijdjes (hihi) en ook jullie uiteraard bedankt voor jullie inzet. Maar wat moet je als selectie zonder de ‘oudjes uit drie’, de jonkies uit de A, de RGB en het publiek dat bij de thuiswedstrijden kwam kijken. Ook jullie bedankt!

Synergo 1

En dan hebben we nog Synergo 1. Zoals ik eerder zei, daar werd nog wel eens een wedstrijdje gewonnen of gelijkgespeeld. Maar dit mocht helaas niet baten. Daar waar we vorig jaar met zijn allen in staat geweest zijn om handhaving af te dwingen, is dit zaalseizoen een dikke tegenvaller geweest. Ik ga geen betoog houden van wat er mis ging, waar het fout zit/zat, dat is niet aan mij. Wat ik jullie wel wil meegeven, dat het zeker niet aan de inzet van de ploeg, trainer, teambegeleider en de reservisten uit S3 heeft gelegen. Soms gaan dingen zoals ze gaan, en zijn keuzes gemaakt zoals ze gemaakt worden.

Vandaag sluiten we het zaalseizoen 2010-2011 af en beginnen we weer waar we in oktober zijn geëindigd. Kampioenskansen voor Synergo 1 en een plek in de top 3 bij Synergo 2.

Nogmaals iedereen bedankt voor dit fantastische zaalseizoen en tot gauw op ons mooie Synergo-veld.

Marc Verhoeven.
Trainer/coach Synergo 2