De twaalf doelpunten van Oskar en Sjoerd!

Tja…… wat voor andere koptekst moet je maken als je een hele middag en avond moet horen dat Oskar en Sjoerd goed zijn voor 12 doelpunten.

Een ieder van jullie zal denken “héé wat een toppertjes” máár lees dan onderstaand verslag eerst maar eens eventjes. Je komt dan alles te weten over de tweede wissel, Bas aan de Cola en Esther in 2!

Tuut, Tuut, Tuut, ja daar ging hij weer, al anderhalf jaar ben ik “meneer de trainer” van Synergo 2. En dat houdt in dat ik al anderhalf jaar op zondagmorgen opsta met het idee om een wedstijdje te gaan winnen. En ook deze zondag werd de mooie zondagmorgenrust verstoord door mijn wekker. Veel te vroeg, als je weet dat je op zaterdagavond/nacht de stad in bent geweest. Maar goed, topsport = topsport dus op tijd aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen.

Het tweede team van Synergo is één van de twee selectieteams. Natuurlijk wil iedereen ooit in het éérste team spelen, maar het tweede is inmiddels een goede locatie voor een ieder die het leuk vindt om te korfballen, die prestatiegericht aan de slag wil, twee keer in week wil trainen, de leukste trainer van het land wil hebben EN die ook nog eens een verassend zaalseizoen wil spelen. Ja Synergo 2, ik zie je nu glimlachen, daar zou jij ook stiekem wel eens in willen spelen.

Na een lastige start in de zaal, hebben we de smaak goed te pakken. Vandaag ( of gister, eersgister, afhankelijk wanneer je dit leest, in ieder geval zondag 20 februari ) spelen we tegen het oh zo bekende Klimop uit Asten. Bekend?? Ja, we hebben immers deze ploeg al drie keer eerder in ons zaalprogramma zien staan.

De eerste twee wedstrijden werden door hevige sneeuwval gecanceld, de derde was op vrijdagavond om 20:45 uur, in het mooie Asten ( bekend van de Wikipedia nieuwtjes ) en de vierde keer de zondag van het Carnaval. Ja en wat doet een ploegje uit Limburg, in ieder geval niet korfballen met Carnaval.

Maar eventjes terug naar twee, we hebben ook dit seizoen, zoals een tweede team hoort te leveren, alweer wat mutaties achter de rug. Floor en David naar één en Manon vertrok een week of wat geleden naar Antwerpen. Met vier heren en inmiddels weer vijf dames ( Lotte en Femke ) zijn we compleet en zijn we beland in de slotfase van de zaalcompetitie.

Synergo 2 tegen Klimop 2, op papier een wedstrijd die in praktijk gemakkelijk gewonnen zou kunnen worden, maar in werkelijkheid een pot waarbij je je vingers kon aflikken.

Maar liefst 19 doelpunten gescoord door Synergo 2, een record dit seizoen, 12 doelpunten door Klimop, en JA ook voor hen een record.

En er is nog meer te vieren: Bas die op facebook meldt dat hij zaterdagavond aan de cola zit ivm zijn reserve beurt bij het tweede (daar waar hij vorig jaar tijdens de reserve beurten niet eens kwam opdagen), Mathijs die zijn schoenmoeder een ontbijt laat maken omdat hij moet spelen in twee, Mats die om zeven uur thuiskomt omdat hij reserve mag zitten bij twee, Esther die op het laatste moment aan de bank is toegevoegd, Lotte en Femke die nogal wat “tekort” schoten, Timon die examen deed voor zijn scheidsrechterdiploma EN Sander die probeert een wedstrijd uit te kunnen spelen (om zo zijn wisselbeurt te kunnen voorkomen).

Het mooiste record van de dag is de twaalf doelpunten van Sjoerd en Oskar. Van de trainer mochten ze “doen wat ze willen” en dat leverde hilarische taferelen op in het veld. Schoten, doorloopballen, mooie rebounds, maar ook, overnemen, verdedigen en aansturing. Helemaal top, die twaalf doelpunten die ze samen veroorzaakt hebben.

Kleine kanttekening: zes in het voordeel van Synergo & zes in het voordeel van Klimop. Mede vanuit Asten ontving ik hedenmorgen de volgende email:

==============================================================================
Van: Hilde van Oosterhout
Verzonden: maandag 21 februari 2011 08:28
Aan: Marc Verhoeven
Onderwerp: Bedankje namens de selectie van Klimop?
Beste Marc,

Namens de selectie van Klimop, willen wij die twee jongens in jullie eerste aanvalsvak (lang en rood haar, en ietsje korter en bruin haar) bedanken voor de 6 mooie doelpunten die we hebben kunnen maken door hun creatieve manier van korfballen!

Succes in de competitie, en als jullie met carnaval niets te doen hebben, dan moet je het maar even laten weten de dames bij Klimop zijn nogal gecharmeerd!

Hilde
Kv Klimop Asten
==============================================================================

Na de overwinning van Synergo 2, speelde het eerste team tegen DOT uit Oss. Voor Synergo 1 gaan de puntjes tellen. Het stand in de competitie neigt net zoals vorig jaar naar degradatie, echter door de overwinning op DOT heeft de ploeg van John alle touwtjes nog in eigen handen. De komende wedstrijden zullen er om spannen. Aanstaande zondag in Oss wederom tegen DOT en daarna wacht Movado 1.

Een zondag met twee overwinningen, moet natuurlijk gevierd worden. Bijna de voltallige selectie verhuisden van De Dreef naar de Wall in Utrecht, om daar gezellig een hapje te gaan eten.

Tijdens het eten werd er met een grote glimlach teruggekeken op de dag dat Synergo 2 in de race blijft voor de derde plek, het eerste blijft strijden in de degradatiezone, Timon is geslaagd voor zijn examen, Marloes die wel heel lang moet fietsen, Dennis die complimentjes uitdeelt, Walter graag praat over zijn werk, Marc een privé parkeerplaats heeft bij Steakz en Femke die aan het eind van de avond twittert: “Dat steengrillen met haar teamgenootjes best gezellig is”

Marc