Goede zaterdag voor jeugd

Weer een goede zaterdag voor de jeugd. De E1, C1, B2 en B1 blijven op de eerste plaats. Ook de F1 en D1 wonnen.

De zaterdag in De Dreef begon met de E1. Na het kampioenschap op het veld, is de ploeg van Christa en Sjoukje in de zaal vooralsnog onverslaanbaar. Zaterdag was TZ E2 de klos (7-0). Over twee weken wacht Victum/IGCN E2 en dat lijkt op dit moment de grootste concurrent voor de eerste plaats.

De D1 had wat tegenslagen gehad de afgelopen weken, maar na een goede trainingsweek deden ze weer wat we van ze gewend zijn: dik winnen! Het is dat de D1 het na rust wat rustiger aan deed, maar desondanks kwam er een grote uitslag op het bord: 14-2. Het tempo lag hoog, de bal ging snel rond en de korf werd vanuit alle hoeken bestookt.

p10102191Dan de C1. De ploeg stond een zwaar seizoen te wachten in de tweede klasse, maar presteert in de zaal tot nu toe geweldig. Wat vooral opvalt zijn de hoge schotpercentages. Zaterdag scoorde de C1 tien keer uit 40 pogingen, oftewel 25 procent. Tegenstander Animo had minstens zoveel kansen, maar werd simpelweg overklast door de effectiviteit van de C1. Dat, gecombineerd met prachtige acties, maakt het geweldig leuk om een wedstrijd van de C1 te zien! Synergo synoniem voor slechte techniek? De C1 bewijst het tegendeel!

De B3 had de afgelopen twee wedstrijden liefst 16 doelpunten gemaakt. De tegenstander van vandaag bleek echter net een stukje sterker. Vooral in de tweede helft ging het even hard met de doelpunten, waardoor TZ uiteindelijk met 4-11 won.

De ploeg van Jari en Ferry, de B2, heeft zijn vertrouwde stek weer gevonden: helemaal bovenaan de ranglijst! De 4-6 overwinning op Nova was verdiend en vooral het eindspel was van grote klasse. In de laatste minuten kwam Nova er niet meer aan te pas en speelde de B2 de wedstrijd “professioneel” uit.

b1teamfotoDan mijn eigen ploeg, de B1. Voor de wedstrijd had ik de ploeg al een groot compliment gegeven. De twee topscorers van vorig seizoen spelen dit jaar in de A1 en dan ook nog eens een klasse hoger spelen. Desalniettemin tot nu toe vijf overwinningen en maar drie (nipte) nederlagen. Zaterdag was de B1 onder toezien van veel publiek ook te sterk voor Nova. Weer was de start overtuigend, want na een kwartier stond het 4-0. De basis voor de overwinning was daarmee gelegd. De B1 staat vooralsnog ongeslagen aan kop en heeft nu vier punten voorsprong op de rest!

Tenslotte de A1. Toen ik na een kwartier binnenkwam stond het 0-4 en daar hebben we meteen het grootste probleem van de A1 te pakken. De start! In het vervolg van de wedstrijd ging het namelijk tamelijk gelijk op en zeker als de A1 wat meer kansen (doorloopballen!) had afgerond, had er meer ingezeten. Trainen, trainen en nog eens trainen lijkt de oplossing.

Al met al gaat het op dit moment boven verwachting goed met de Synergo-jeugd. Er is veel aanwas en de prestaties gaan met het jaar vooruit (kijk op antilopen.nl/competitie maar eens op welk niveau de jeugdploegen in bijvoorbeeld 2006 speelden…) De meeste teams hebben de doelstelling voor 2015 – alle eerste teams stabiel tweede klasse – al behaald of doen het zelfs nog beter.

Maar, zeg ik dan altijd, het kan nog beter. Ahoy is nog ver…

Oskar