Na een uitstapje naar de Mac op donderdag, won de B1 zaterdag met 6-7 van RDZ.

Donderdagavond gingen we na de training met het hele team naar de Mac Donalds, voor het scoren in de happy meal contest. Na de bestelling nog een keer overgedaan te hebben, konden we gaan eten. Toen het eten en drinken op tafel stond kon Janneke het niet laten om haar cola om te gooien, waardoor alles onder zat. Nadat we allemaal onze happy meal op hadden, kregen we nog een ijsje. Sjoerd, Marc en Oskar waren vervolgens wel erg snel vertrokken, om ons de troep op te laten ruimen.

Opstelling
Aanval: Lennart Erik, Rinske & Sjoukje
Verdediging: Ilan, Rik Janneke & Jolien
Reserve: Mirjam & Jeroen

Om kwart over twaalf stonden we allemaal klaar op het veld, het wachten was nog even op Jeroen die uit Eindhoven kwam. Vervolgens vertrokken we met zijn allen naar Zeist. Nadat we omgekleed waren, gingen we bespreken. Na die mooie overwinning van vorige week, moesten we niet denken dat het makkelijk zou worden deze week. Goed uitverdedigen en er voor gaan dus!
Na even ingeschoten te hebben en warm te lopen, begon de wedstrijd tien minuten eerder dan gepland.

De verdediging onderschepte de bal en bracht hem naar de aanval, waar Lennart zijn tweede poging er gelijk inlegde met een doorloopbal. Helaas scoorde RDZ ook gelijk een doorloopbal, waardoor het 1-1 stond en de vakken wisselden. Er werd veel geschoten aan beide kanten, RDZ schoot echter erg ver weg en veel over. Janneke schoot echter wel raak en maakte daarmee de 1-2. Dat vond ze nog niet genoeg en gooide ook nog een bovenhandse doorloopbal door de korf; 1-3.
Met die stand gingen we de rust in, sommigen kregen nog een opdracht mee en er werd nog wat uit gelegd. De tweede helft begon!

Sjoukje schoot haar eerste poging er gelijk in, met een mooi schot; 1-4. Jammer genoeg scoorde RDZ ook een schot; 2-4. Janneke deed ook niet moeilijk en schoot haar derde doelpunt erin met een schot; 2-5. Er werd meer afgevangen, waardoor RDZ minder kansen had om te scoren. Helaas maakte ze wel de 3-5 met een schot. Het andere vak stond inmiddels weer in de aanval en Sjoukje scoorde haar tweede doelpunt met nog een mooi schot; 3-6. De tegenpartij had inmiddels ook weer de bal en maakte de 4-6. Mirjam kwam er in voor Jolien en de wedstrijd vervolgde. Na een paar schoten onderschepte RDZ de bal en scoorde de 5-6. Gelukkig scoorde Ilan de strafworp die we kregen er gewoon in; 5-7! Het werd erg spannend toen de tegenpartij de 6-7 scoorde, Oskar was gefrustreerd en stond te schreeuwen langs de kant. RDZ had namelijk nog genoeg tijd om de gelijkmaker te scoren. We zorgden echter dat het 6-7 bleef en dit was de eindstand!

Op naar volgende week waar ons thuis Nova B2 te wacht staat, om 13.30 in de Dreef!