Kans op eerste keer winst! (verslag F1)

Zaterdag 2 oktober: de vierde wedstrijd alweer in dit seizoen voor de F1 van Synergo.

Tot nu toe hadden de kleinsten van de vereniging twee keer gelijk gespeeld en een keer verloren. Het was nog niet gelukt om te winnen. Zou dat vandaag wel gaan lukken? We moesten tegen NOVA, die ook twee punten hadden gehaald, dus gelijk stonden met Synergo in de stand.

Het begin was sterk. Veel balbezit voor Synergo onder de korf van NOVA. Jessie had in de tweede minuut een vrije kans, maar het lukte niet om te scoren. Snel daarna nam NOVA echter het heft in handen: drie goede kansen in drie minuten, maar ook zonder resultaat. Onder andere door goed verdedigend werk van Kirsten.

Op aanwijzing van David, de trainer werd goed vrijgelopen. “Eerst weglopen, dan komen helpen!” Dat leidde tot een goede combinatie in de 12e minuut. Direct daarna was het tijd om te wisselen. Met de stand van 0 – 0 gingen Jessie en Miguel eruit, Imme en Eldyn erin.

Waarschijnlijk was de concentratie nu een even weg, want NOVA wist direct daarna te scoren: 0 – 1. Maar niet getreurd, vol goede moed door voor gelijkmaker. Even een korte blessure behandeling voor Rik. Dat gaf de begeleidsters Kim, Annemarije en Marieke de kans om tactische tips te geven hoe je het beste het spel kan hervatten. Dat leverde dan ook een combinatie op tussen Imme en Eldyn. Bijna gescoord.

In de rust werden de strafworpen genomen. De F1’tjes lieten zien goed te kunnen scoren. Deze strijd wonnen ze met 3 – 2. Hopelijk hierdoor een motivatie om de wedstrijd ook te winnen. Onder het genot van een bekertje limonade kregen ze nog wat extra aanwijzingen van David.

In de tweede helft begon NOVA echter wat sterker dan Synergo en hadden ze weer wat goede kansen. Tot de volgende spelerswissel in de zevende minuut kreeg Synergo niet echt grip op het spel. Daarna echter weer een goede kans voor Eldyn. Helaas niet de gelijkmaker, maar aan de andere kant een score voor NOVA: 0 – 2.

Daar leek NOVA van op te veren, want ze kreeg daarna veel kansen. Dit leidde tot de 0 – 3 in de 15e minuut. Synergo zette ondanks de achterstand goed door. Aan het eind van de wedstrijd namelijk nog een aantal goede combinaties onder de korf van NOVA. Maar het mocht niet baten. De eindstand bleef 0 – 3.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter gaven de kids elkaar netjes een handje en feliciteerde de tegenstanders met hun winst.

Goed gespeeld hoor! Iedere wedstrijd gaat het beter.