B1 komt net te kort tegen kampioen

De B1 verloor zaterdag met 6-7 van Fortissimo, ondanks een slotoffensief dat Synergo in de laatste tien minuten nog een tiental goede schoten en doorloopballen opleverde…

Aanval: Erik, Ilan, Janneke, Rinske
Verdediging: Lennart, Rik, Mirjam, Jolien

Het begon allemaal op zaterdag 2 oktober om kwart over een op het Synergo veld. We moesten verzamelen. Iedereen was op tijd! Dus in de rust van de wedstrijd van de B2 konden we even gaan inschieten op de korf. Een tijdje daarna gingen we bespreken. Oskar schreef groot “11-5” op het bord: de stand waarmee we vorige keer hadden verloren van fortissimo; heel leuk om te zien dus. Hij vertelde erbij dat negen van die elf doelpunten onnodig waren en dat we die eruit konden halen, dus weg met de doorloop- en de vrije ballen! En we moesten ons volledig inzetten, want anders zou het sowieso niet lukken. Na de bespreking gingen we meteen met z’n allen warmlopen. En nog even schieten en doorloopballen nemen. FUUUUUT. We moesten gaan beginnen.

Daar gingen we dan, het ging allemaal best goed alleen werd de bal onderschept en meteen ging Fortissimo voor actie en scoorden zo een doorloopbal, het was 0-1. Een tijdje later stond het 0-2. Wisselen, en meteen acties proberen te maken. We probeerden het en het lukte! Rik schoot en hoppa die zat erin! Snel daarna schoot ook Mirjam raak. En het stond 2-2 in de rust. De eerste aanval heeft deze helft 16 doelpogingen genomen en de tweede aanval elf.

Oskar vertelde in de rust dat hij tevreden was over de verdediging. Maar we moesten echt even wat fanatieker worden, en goed uitverdedigen! Het enige probleem was, dat in het vak van Lennart, zijn heer de hele tijd ging meevangen. Dus we moesten ervoor zorgen dat dat niet meer zou gebeuren! Marc had er niet zo veel aan toe te voegen, en we moesten weer gaan beginnen.

Daar gingen we weer. In ons hoofd de gedachte: “Ik moet de bal krijgen ik moet hem onderscheppen.” En we hadden de bal. Meteen ging de aanval van start, en Ilan concentreerde zich en de bal die die schoot ging erin. 3-2! Alleen had Fortissimo zelf ook het idee om fanatiek te gaan doen, want ze gingen voor een doorloopbal, terwijl we die eigenlijk niet mochten doorlaten van Oskar. Sorry Oskar! En het stond weer eens gelijk. Zij scoorde dus doorloopballen, en wij schoten meer. Dus we gingen even variëren en ook maar is voor de doorloopbal en Lennart maakte hem perfect af en hij zat erin. Fortissimo werd nogal chagrijnig, ze waren het overal mee oneens. Maar als ze scoorden zetten ze weer hun blije gezichten op. Dus we kregen hun blije gezichten weer te zien want het stond 4-4.

Het andere vak zette snel een aanval neer, alleen ging de bal er jammer genoeg niet in. Het duurde wel een tijdje voordat Fortissimo de bal kreeg, dus dat hebben we wel goed gedaan. Maar toen Fortissimo de bal had, ging het mis. Eindelijk zorgden we ervoor dat ze geen doorloopballen meer konden krijgen alleen gingen ze toen schieten en hij zat.. 4-5. Er kwam een wissel, Ruben kwam erin voor Rik, en Sjoukje voor Rinske. Er waren ook nog maar 15 minuten te gaan maar Fortissimo onderschepte de bal en het was opeens 4-6. We moesten nu echt alles gaan geven, want wat Oskar ook zei was dat we wel konden winnen, maar dan moeten we natuurlijk goed ons best doen en niet meer van die kleine foutjes maken. Toen kwam de 5-6, wij allemaal blij en de verdediging was zelfs zo blij dat ze waarschijnlijk dachten: “We pakken nu gewoon die bal zodat de aanval kan scoren en wij weer mogen aanvallen.” En we scoorde, 6-6. Fortissimo werd helemaal gek, ze hadden ons waarschijnlijk onderschat door onze vorige wedstrijd met onze “mentale instorting.”

Maar nu speelden we thuis en het was onze kans om te laten zien dat we het goed konden en konden winnen van Fortissimo (die kampioen is/wordt). Ik maakte een ‘gigantische'(beter gezegd: domme) fout en Fortissimo kreeg een strafworp en natuurlijk zat die erin. 6-7. Ik was boos op mezelf want als ik dat niet had gedaan dan was het misschien wel gewoon 6-6 gebleven maar ik kan er nu niks meer aan doen. Het bleef bij 6-7. De aanval probeerde in de laatste minuut nog wel echt alles te geven, maar de bal wou er niet meer niet. 6-7 is de eindstand, maar we hebben het in ieder geval wel beter gedaan dan de vorige wedstrijd.