Synergo 5 – Fortissimo 5

Zaterdag 2 oktober 2010, Synergo 5 – Fortissimo 5

Vandaag een onderonsje met Fortissimo 5. Als ik het veld opkom, begint het al leuk; een weerzien met een oud Synergo-lid, welke nu bij de tegenstanders speelt. Gelukkig mogen we vadaag thuisspelen, en zoals jullie vorige week al begrepen, word ik er vrolijk van als ik op kunstgras aan de bak mag…. Zelfs het weer is in een goed humeur. Weinig wind, een beetje een zonnetje, en een heel aangename temperatuur.

Voor de wedstrijd krijgen we positieve feedback van de tegenstander over onze wedstrijdverslagen. Zelfs buiten de vereniging snelt onze faam ons vooruit… Hopelijk kunnen we de wedstrijd van een net zo hoog niveau laten zijn als ons wekelijks stukje poëzie… (dit vanzelfsprekend niet te verwarren met proza, want dat doet geen recht aan het literaire niveau van onze wekelijks bijdrag)…

De wedstrijd

Aangezien we vandaag met vijf heren zijn, wordt er democrtatisch door de aanvoerder besloten dat ik reserve sta. Ik bezin mij op wraak door me enthousiast als vrijwilliger aan te bieden als coach/speler (ik zal ze krijgen, gnigni). Beide teams beginnen fanatiek aan de wedstrijd. Menig duel wordt uitgevochten (gelukkig niet in Nigel de Jong-stijl). De scores laten enigszins op zich wachten, maar na een geleidelijke 2-2 tussenstand lukt het ons in de laatste tien minuten voor rust om een gat te slaan naar 6-2.

Met een positief gevoel gaan we de rust in, en dankzij mijn inspirerende en immer motiverende speech in de rust mag ik de tweede helft ook spelen. Ik denk dat de algehele waardering van mijn coachingskwaliteiten lager ingeschaald zijn door mijn teamgenoten dan ik zelf zou doen, en dat ze ‘om maar van me af te zijn’ me een plekje binnen de lijnen toebedelen. Maar ach, dat mag de pret niet drukken.

Eenmaal in het veld merk ik dat de aangename temperatuur toch iets minder aangenaam is dan ik langs de lijn inschatte. Binnen mum van tijd heb ik last van een zware aanval van hyperhidrose. Maar gesteund door de sterke eindsprint van de eerste helft is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De wedstrijd kabbelt rustig richting het einde, en beide teams weten nog vier keer te scoren, resulterend in een 10-6 overwinning voor ons.

Mooi om te melden is dat twee strafworpen die we kregen, beide gemaakt zijn! Zo ver heeft Synergo 5 nog geen enkele strafworp gemist dit seizoen. Dus naast de terecht (gedeelde) eerste plaats in het strafworpenklassement, zouden we ook de eervolle eerste plaats hebben, zodra Sander het aandurft om een teamklassement te maken…..