RDZ 3 – Synergo 5

Zaterdag 25 september. Na een weekend vrijaf, en een weekend waarin we niet speelden omdat de tegenstander geen compleet team op de been kon krijgen, vandaag eindelijk weer de wei in. En in dit geval letterlijk de wei, want we mogen bij en tegen RDZ lekker op gras spelen.

Terwijl ik het veld op kom, krijg ik allemaal nostalgische gevoelens. Fijne blubbersporen in de kleedkamers, rieten manden, het middenvak, de geur van vers gemaaid gras…. Wat ben ik blij dat korfbal een modernisering heeft meegemaakt!!! (zoals jullie raden ben ik geen fan van de oude tijden…)

Nadat de wedstrijd voor de onze is afgelopen, moet RDZ eerst het veld verleggen, teneinde de blubberpoel rondom de korf te ontlopen. Na een precieze positionering, zodat de kuilen in het veld precies onder de middellijn liggen, kan de wedstrijd beginnen…

Dan begint een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. De ene keer staan wij voor, en de andere keer weet RDZ als eerste te scoren, maar geen van beide teams weet een gat groter dan één punt te slaan. Na de 35 minuten van de eerste helft staat de mooie 6-6 tussenstand op het scorebord (wat er niet is, maar dat voor de puristen onder ons…).

Rust!

Onze coach-for-one-day Ewoud (door een blessure nog niet in staat om zelf te spelen) zegt dat het goed gaat. Zelf zijn wij iets kritischer op onszelf. Zeker de aangeef (voorverdedigen!) moeten we er beter uit zien te houden. Aanvallend gaat het heel goed, we zetten goede aanvallen op, regelen continu de afvang, en gooien de bal er zelfs soms in….

De tweede helft hebben we de zaakjes veel beter voor elkaar, voornamelijk verdedigend. Wij scoren nog onze doelpunten, waar we RDZ de gehele tweede helft op de ‘nul’ weten te houden. Uiteindelijk stokt de teller op het (denkbeeldige) scorebord op 6-11. De eertse punten uit de blubber gehaald, hard gevochten en terecht gewonnen! Dit smaakt naar meer!!!