De nieuwe avonturen uit het vierde

Geen sabbatical! Ik was er helemaal klaar mee. Zagen jullie vorig jaar nog bijna wekelijks een stukje van mijn hand, was dit na een verloren beslissingswedstrijd voor het kampioenschap in een keer over. Ik was klaar voor een sabbatical. Na een lange vakantie, wat gemiste trainingen en wedstrijden heb ik de moed weer.

Natuurlijk zijn er wel wat verschillen met vorig jaar. Dit jaar is het vierde een team van geslepen oude rotten. Conditioneel laat het wat te wensen over, maar met inzet,  ervaring en tactiek maken we veel goed. Een brede basis met zeven heren en zes dames moet het blessureleed dat met de jaren komt zien op te vangen. Dat gaat net.

Afgelopen zaterdag togen we met een minimale bezetting naar Dalto. Van het oorspronkelijke dertiental waren twee man geblesseerd, één persoon katten uit de boom aan het redden, een ander op vakantie en de laatste haar inboedel in dozen aan het stouwen. Ikzelf had last van een verkoudheid en een kater die niet in de boom zat. Met minimale inspanning wisten we de rust te bereiken met een lichte voorsprong. Wat reflectie van de eerste helft hielp ons in de tweede helft de voorsprong uit te bouwen naar een eindstand van 9-14.

Na de wedstrijd zaten we in de dug-out nog even uit te puffen en te fantaseren over de weldaad van een warme douche. Bij een League club zou dit vast goed geregeld zijn. Wellicht was er een bubbelbad. Op mijn netvlies staan nog de mistige beelden van een camera in de Feyenoord-kleedkamer bij een gewonnen kampioenschap; een elf-mans bad met champagne. Niets was minder waar, er was een probleem met de waterdruk. Genoeg water voor één douche werd verdeeld over negen. Gevolg zoals IvM het zo mooi verwoordde; “Ik wist niet of de kraan aanstond of dat het zweet uit mijn haar op mijn rug druppelde.”

Ach het mag de pret niet drukken. We staan gedeeld tweede, kunnen voorzichtig naar boven kijken, waar onze directe concurrent HKC 2 is. De joodse sabbat is een rustdag op zaterdag, maar wij gaan dan hard aan de bak. Komt u ons aanmoedigen, want het gaat erom spannen voor zaterdag 1 of moet ik zeggen sabbat 1.

Frank.