KNKV-voorzitter Lenstra stopt

Tijdens de algemene ledenvergadering van het Algemeen Bestuur op 26 juni heeft Jaap Lenstra, voorzitter van het KNKV, aangegeven af te zien van een nieuwe termijn als voorzitter. Lenstra heeft daarbij aangegeven dat het totaal van korfbal, privé en zakelijk niet in evenwicht is en dat hij tot de slotsom is gekomen dat hem persoonlijk een nieuwe voorzitterstermijn niet past.

De leden van het Algemeen Bestuur betreuren de beslissing van Lenstra, maar respecteren zijn persoonlijke overwegingen om af te zien van een nieuwe termijn. Johan Kosse, vice-voorzitter, vertolkte de gevoelens als volgt: “Jaap is een korfbaldier, die alleen maar met 200% inzet zaken voor elkaar wil krijgen en dit soms ten koste laat gaan van zichzelf en zijn privéomgeving. Wij zullen zijn afwijkende standpunten, nieuwe inzichten en soms recalcitrante houding, maar bovenal zijn liefde voor korfbal binnen het bestuur gaan missen.”

Het Algemeen Bestuur zal in de komende periode zich gaan beraden over de ontstane situatie en de te volgen procedure voor de opvolging van Lenstra. De taken van Lenstra zullen na de Algemene Vergadering van 26 juni 2010 worden waargenomen door Johan Kosse, vice-voorzitter, totdat een nieuwe voorzitter is geïnstalleerd.

Auteur: Algemeen Bestuur KNKV

Lees hier de brief van Jaap Lenstra.