Recreanten onverslaanbaar op SKF toernooi!

De selectie van de Reko van Synergo, sommigen hebben het zelfs over de “masters”. Het team dat zaterdag 24 april het reko-toernooi speelde bij SKF te Veenendaal.

recreanten
Van links naar rechts; (coach) Ineke, André, Casper, Huub, Erik, Gerrit, (coach) George, Zittend Eveline, Miranda, Corrie en Gera.

Synergo moest drie wedstrijden spelen. De eerste tegen Viko. Een leuke wedstrijd met strakke ballen, geen rommel ballen en goed gedraaid, ingedraaid en rond gespeeld. Gerrit was goed op dreef en na enkele bijna ballen dan eindelijk een afstandsschot: 1-0. Na enkele minuten was het weer raak: 2-0. Gerrit raakte op stoom. Viko had ook wel kansen maar mistte de scherpte en bleef op de nul. Na een fantastisch afstandsschot van Erik (tot zijn eigen verbazing) werd het 3-0 en Eveline bepaalde met een leuk balletje van achter de korf de eindstand op 4-0. Dat was een goed begin.

De beide coaches waren dan ook uitermate tevreden na deze wedstrijd. Schouderklopjes uitgedeeld. Tijdens de pauzes was het heerlijk toeven op het zonneterras. George werd er zelfs innig op zijn hoofd gekust door zijn vriendin van Viko.

De tweede wedstrijd was tegen SKF. Casper had nog geen punt gescoord dus hij liep het vuur uit z’n schoenen. Zo snel dat hij zichzelf blesseerde en moest uitvallen met een pijnlijke knie. SKF bracht met een strafworp de stand op 1-0. Gerrit, toch al goed op dreef, maakte gelijk met zijn afstandsschot. Hij had ook erg veel last van een voorspringende heer waar hij kopballen mee uitwisselde. Miranda bracht, tot haar schrik, met een redelijk afstandsschot de stand op 1-2. Erik had de smaak te pakken en maakte er 1-3 van. Hij reed die dag niet alleen in zijn Ford Mustang maar ging in het veld ook te keer als een echte Mustang. SKF maakte er 2-3 van en de verdediging had dan ook de handen vol aan het veilig stellen van de eindstand. Een heel leuke wedstrijd om te zien.

De derde wedstrijd was tegen Woudenberg. Een gelijkwaardig team en dat bleek ook wel uit het scoreverloop. Een doorloopbal tegen Erik bracht Woudenberg op 1-0. Corrie maakte snel daarna met haar doorloopbal de gelijkmaker. Maar SKF kwam wederom op voorsprong: 2-1. Corrie liet het er niet bij zitten en scoorde een doorloopbal: 2-2. Uiteindelijk bepaalde Andre met een afstandsschot de eindstand op 2-3. De bal wisselde veel van vak. Gerrit gaf met een achterwaardse kopbal de bal in handen van Synergo. Een heel leuke wedstrijd om naar te kijken. Wat mij het meest stoorde was dat er, naar mijn mening, op een gegeven moment (té) veel aanwijzingen werden gegeven zowel binnen het eigen vak als door mensen langs de lijn.

Al met al een heel geslaagd toernooi. Drie wedstrijden gespeeld en drie wedstrijden gewonnen! Nét nu werd er geen beker beschikbaar gesteld, maar die heb ik nog wel ergens liggen, dus dat zal wel goed komen. Deze week was het “rokjes dag” en enkele heren hadden blijkbaar een weddenschap afgesloten dat niet alle dames in rokje zouden spelen. Zij verloren dus en dat werd beloond met twee schalen met warme hapjes. Heren bedankt, het was erg lekker.

Folkert Griepsma