B1: een donderspeech en twee punten!

Zaterdag 24 april, een warme en zonnige lentedag vol met wedstrijden op het Synergo veld. Ook de B1 moest spelen.

Er werd een moeilijke wedstrijd verwacht, omdat we tegen Midlandia moesten en we alleen nog maar van die ploeg hadden verloren. Maar gelukkig barstte Oskar van het vertrouwen in ons vandaag, want voor de wedstrijd gaf Oskar een donderspeech! En die donderspeech was zeker terecht en nodig. We zijn namelijk het veldseizoen niet zo goed begonnen, omdat we nog maar weinig inzet hadden getoond. Maar vandaag moest daar verandering in gaan komen, want wie er niet vol tegen aan zou gaan, zou gewoon gewisseld worden. Na Oskar’s praatje gingen we vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit om eens flink te gaan knokken voor de overwinning!

Opstelling:
Aanval: Ilan, Erik, Sjoukje en Janneke.
Verdediging: Rik, Ruben, Jolien en Kim.
Wissels: Lennart, Lisa en Mirjam
Afwezig: Rinske

1ste helft
*Fuut*, het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Helaas opende Midlandia de score met een doorloopbal en stonden ze 0-1 voor. Maar Synergo moest gewoon even warm draaien, want Sjoukje pakte Midlandia terug door ook een doorloopbal te scoren. Snel werd er gewisseld en ging het spel weer door. Er bleef gescoord worden vanaf beide kanten en het waren weer twee doorloopballen die de stand op 2-2 bracht. Midlandia was weer aan het aanvallen en door een verdedigingsfout van Synergo kregen ze een strafworp mee en scoorde die ook. Maar gelukkig wist Erik zijn tegenstander voorbij te komen en scoorde een doorloopbal! Iedereen van de B1 knokte voor de bal en verdedigde goed uit, Midlandia had het dit keer dus niet makkelijk tegen ons. Uiteindelijk scoorde Ruben nog een schot en gingen we met 4-3 de rust in.

Rust
Een trotse coach en tevreden spelers verzamelden zich in de kleedkamer. Eigenlijk deden we het hartstikke goed en lieten we zien dat we de wedstrijden echt wilden winnen. We moesten alleen de doorloopbal weten te voorkomen in de verdediging en zo door blijven spelen en niet inkakken in de tweede helft, zoals we wel vaker doen.

2de helft
De wedstrijd begon weer en iedereen was er weer klaar voor. Midlandia scoorde als eerste een schot en er werd weer gewisseld van vak. Synergo ging weer aanvallen en Sjoukje scoorde een schot en even later scoorde Erik ook een schot! Iedereen was helemaal blij want we stonden nu twee punten voor op Midlandia (6-4). Maar Ruben scoorde een doorloopbal en bracht ons op drie punten voorsprong! Midlandia liet er niet bij zitten en wist toch nog twee keer te scoren. Maar daarna zat de onze verdediging potdicht. Ilan gooide er nog een doorloopbal in, daarna ik zelf nog een strafworp en Rik scoorde in de laatste twee minuten nog een schot. Midlandia was verslagen en Synergo heeft bewezen de betere partij te zijn deze wedstrijd, door goed te hebben uitverdedigd, goed te hebben verdedigd en natuurlijk goed te hebben aangevallen en veel te hebben gescoord. De eindstand was 10-6 en ik vind dat we trots op ons zelf mogen zijn omdat we zo’n topwedstrijd hebben gespeeld!