Synergo bij de marathon

Tweede Paasdag 2010, 8.15 uur. De Marathon van Utrecht. Bijna iedereen is op de afgesproken tijd in de kantine. En gehuld in het mooie jasje van de sponsor Brooks. Met twee die rechtstreeks gaan en een verslaper, gaan we er met veel zin tegen aan. We zijn optimistisch over het weer. Gelukkig waren de voorspellingen gunstig; koud maar wel droog.

Zoals elk jaar staan we weer bij de medailles, de sportdrankjes en chipinname. Even voor de duidelijkheid: er worden geen zakjes chips uitgedeeld hoor. Iedere marathonloper heeft een registratiechip aan zijn veters en die moet worden terug gegeven. Op deze dag komen er toch een kleine 13.000 mensen voorbij de finish. Dus het is lekker doorwerken.

Sportdrank

Vooral bij de sportdrank ging er een en ander anders dan verwacht. Dit jaar geen AA maar Powerbar. Wat een teleurstelling. En wat een klus om voor zoveel mensen toch een soort aanmaaklimonade te moeten maken. Het vooruitzicht om weer thuis te komen met een tree AA’tjes was snel van de baan. De aanmaaklimo was ook niet echt lekker.

Gelukkig kwan de hoofdsponsor met de uitkomst en die werd warm onvangen THEE! Eindelijk iets warms, inmiddels was iedereen behoorlijk koud aan het optrekken. Terwijl iedereen zich opwarmde aan de warme ketels met thee, ging het werk aan einde van de finishstraat gewoon door. Chipje na chipje werd er in onze emmertjes gegooid met met als beloning een sticker op de bezweette lijven van de lopers. Wat doen we toch dankbaar werk op zo’n dag, heerlijk!

Om 17.00 uur is alles weer opgeruimd. We zijn moe en koud, maar we kunnen vooral tevreden terug kijken op een geslaagde actie. Sjoukje, Kim, Ruben, Rik, Erik, Ilan, Bram, Bas, Sandra, Nomi, Danny, Daan en Jeffrey; jullie waren weer geweldig! We zijn trots op jullie.

Bedankt!

Rita.