Wedstrijd Dalto A4 – Synergo A1

Zaterdag 3 april had de A1 zijn eerste veldcompetitiewedstrijd tegen Dalto A4. Dat gekke Dalto, waar we het na onze eerdere 3-10 overwinning zeer moeilijk hebben gehad in de zaal. Ook deze wedstrijd was Dalto lastiger dan we dachten.

Na gezamenlijk te hebben warmgelopen en hebben besproken over hoe en wat, kon onze vierde wedstrijd tegen Dalto beginnen. In de eerste helft begon Dalto scherper en fanatieker aan de wedstrijd. Dit leidde tot een 4-1 voorsprong voor de club uit Driebergen. Het bleek wederom tegen Dalto geen makkelijke wedstrijd te worden. Toch kwam Synergo de eerste helft knap terug, door een paar goeie acties van beide vakken.

2009-2010-a1De A1 kwam gemakkelijk op gelijke hoogte en kwam zelfs nog op een 4-5 voorsprong. Beide ploegen wisten voor rust nog een keer te scoren en zo gingen we rusten met een ruststand van 5-6. In de rust alles even helemaal besproken en we waren toch wel met zijn allen eens dat we Dalto gewoon moeten pakken. De laatste kleine dingetjes werden verteld en we konden weer verder.

In de tweede helft was het Synergo dat de score opende, maar helaas was het Dalto dat weer langszij kwam en de leiding nam. Zo kwam Dalto uiteindelijk op een 10-7 voorsprong en leek het de verkeerde kant op te gaan voor ons. Echter, we wisten nog eenmaal goed terug te komen. Met name door goede doelpunten van Kitty en Esther kwam Synergo weer op een 10-10 tussenstand.

Tijdd!

Met nog zo’n goeie tien minuten kon er nog van alles gebeuren, alles was in deze wedstrijd nog mogelijk. In deze tien minuten kwam Synergo nog op voorsprong door een afstandschot van Bas. Zelf dacht ik toen dat er niet veel meer fouts kon gebeuren en de overwinning binnen was.

De tijd tikte weg en de overwinning kwam steeds dichterbij. Maar Dalto gaf de laatste vier à vijf minuten gas en wist toch nog een doelpunt te scoren. Synergo moest dus nog proberen te scoren en in die laatste paar minuten was het Synergo dat aan het aanvallen was en dat bleef aanvallen.

Dalto zag geen mogelijkheid om de bal er tussen uit te halen. De kansen voor het winnende doelpunt waren er, maar dan zit het uiteindelijk niet mee en de bal rolde of stuitte uit de korf. Er werd door beide partijen niet meer gescoord en zo eindigde de wedstrijd in een 11-11 gelijkspel.

Dalto was er weer in geslaagd om het ons lastig te maken, maar ik denk dat als je kijkt naar het spelbeeld dat een gelijkspel terecht was. Ook al hadden we deze wedstrijd moeten winnen.

Volgende wedstrijd

Aankomende zaterdag wacht ons Midlandia A1 thuis. Wij treffen hen ook dan voor de vierde keer en op basis van de afgelopen wedstrijden belooft dit een spannende wedstrijd te worden. Komt allen kijken bij deze wedstrijd, we kunnen jullie steun tegen Midlandia best gebruiken!