A1 verliest van Viko

Zaterdag 6 februari, een belangrijke wedstrijd voor de A1. Als we zouden winnen, konden we kampioen. Als we zouden verliezen, konden we het kampioenschap vergeten.

Het was een wedstrijd waarvan we wisten dat het lastig zou zijn. We hadden de uitwedstrijd met 11-8 verloren.

Eerste aanval: Wieke, Kitty, Mathijs en Bas
Eerste verdediging: Germay, Esther, Jeffrey en Bram

2009-2010-a1Het was kwart over twee; de wedstrijd kon beginnen en het begon met een mooie aanval van Synergo. Er werd een goeie vang en aangeef neer gezet, Mathijs schoot… en ja hoor, het was 1-0 voor Synergo! Maar helaas voor ons speelde  de Luis Figo van Viko ook. Want ja hoor, meteen toen Viko de bal uit nam, moest hij weer op zijn bek gaan, waardoor Viko een vrije bal kreeg. Viko benutte die kans en zo stond het na twee minuten spelen 1-1.

Toch gaf Synergo niet op en uiteindelijk stond er een 3-1 op het scorebord. Ik was vrolijk en dacht van: ‘Dit gaat de goeie kant op’, maar niks bleek minder waar. Want het was Viko dat met een 3-6 voor sprong de rust in ging.

Rust

Toen was het rust, even bespreken wat er goed en fout ging. Daarin werd vermeld dat we beter de vang moesten pakken en zo vaker konden schieten. Met deze wijze informatie weer het veld in en nu maar hopen dat wij deze keer de wedstrijd naar onze kant toe konden trekken.

Maar toch was het Viko dat meer uitliep en het was een kwestie van tijd voor dat Viko op een 3-8 voorsprong kwam. En toen pas begonnen wij te scoren. Na een aantal mooie acties kwam Synergo terug naar 6-8 en we hadden nog zo’n tien minuten te spelen. Opeens een schot van Bram die er zomaar in vloog en met toen nog zeven minuten te spelen kon er nog van alles gebeuren.

De laatste minuten

BramViko stond onder druk en leed veel balverlies. Synergo bleef maar aanvallen, maar de bal wou er maar niet in. Tot op de laatste minuut, de scheids floot en we kregen nog een strafworp. De kans om op gelijke hoogte komen lag binnen handbereik van Bram. Zou hij wederom weer de held van de wedstrijd worden, zoals hij dat werd tegen Midlandia?

De scheids floot, je zag Bram concentreren hij gooide hem omhoog…. En ja hoor, hij was mis! Daar waar we zo dicht bij waren, waren we toch nog zover weg. Meteen na die strafworp floot de scheids af en het was voorbij. We verloren met 7-8, terwijl wij in mijn ogen toch wel de betere partij waren.

Volgende zaterdag neemt de A1 het op in eigen huis tegen Viking A2, ook dat belooft een leuke wedstrijd te worden. Komt allen kijken om kwart over drie in de Dreef!