Synergo C1 Speelt Huizen één helft zoek

Nadat alle kabouters en feeën van vorige week weggejaagd waren door Jurriën, moesten we afgelopen weekend de wedstrijd spelen tegen Huizen. Door de dichte mist en zonder Sander (die helaas niet mee kon vanwege werk) en met een half gehandicapte (naam onbekend) gingen we richting Huizen. Voor de wedstrijd wisten we natuurlijk dat het geen makkie zou worden tegen de nummer-1, maar kans heb je altijd natuurlijk.

mushuDan de wedstrijd: Een stormachtig begin kon je wel zeggen, want binnen vier (!) minuten stond het 2-2 door doelpunten van Jesse en Mirjam. Door het hoge baltempo en het geweldige uitverdedigen in de eerste helft maakten we het Huizen heel erg moeilijk. De belangrijke 3-3 werd gescoord door Jurriën. Vooral in de eerste helft waren we bij vlagen beter dan Huizen. En dit bleek ook bij de ruststand; 3-4 voor ons!  De 3-4 kwam van Jeroen die een mooi schot scoorde van afstand. (En wat een geweldig sms-bericht was deze uitslag!, red.)

Sarah die uit blijdschap tijdens de wedstrijd de wisselbank van de tegenstander nog even onder vuur nam, werd in de rust gewisseld voor Loes.

Tweede deel

De tweede helft begonnen we goed, want we kwamen voor met 3-5! (wie o wie scoorde dit doelpunt?) Deze stand hadden wij natuurlijk wel verwacht, maar de tegenstander niet! Daarom lieten ze alvast voor de zekerheid twee speelsters van de B warmlopen.

Tot aan de laatste vijftien minuten van de tweede helft speelden we goed en maakten we weinig fouten. Daarna deed Huizen een tandje erbij en kregen we het een stuk moeilijker. Ook omdat ze veel van afstand gingen schieten. En met een tegenstander die twee koppen groter is dan jij, is dat natuurlijk een lastig verhaal onder de korf.

Huizen kwam terug tot 5-5 via een afstandschot en een doorloopbal en maakte ook de 6-5 via een afstandschot. De meiden die aan het warmlopen waren mochten naar hun eigen team toe. Want ja, de wedstrijd was al gespeeld, toch? Niet dus! Want Synergo kwam via een afstandschot van Ayo weer helemaal terug in de wedstrijd. In de laatste tien minuten werd de C1 wat slordiger. Vooral in de passing, waardoor Huizen het wat makkelijker kreeg. Ze scoorden nog vier keer waardoor de eindstand op 10-6 bleef steken.

Grrrr

Een goede wedstrijd spelen en toch verliezen, dat is nogal frustrerend voor een sporter. Misschien neemt Jurriën zijn gelukskabouter mee bij de volgende wedstrijd tegen Dalto…