Regionaal Talentcentrum Korfbal

Talentvolle sporters met ambitie kunnen terecht in de door de provincie Utrecht gesubsidieerde regionale talentcentra (RTC). Een RTC is bedoeld om talenten uit de regio onder begeleiding van gekwalificeerde trainers relatief dichtbij huis samen te laten trainen.

De RTC’s in hebben samenwerking met Vereniging Sport Utrecht/Olympisch Netwerk Midden Nederland (VSU/ONMN) een goed faciliteitennetwerk zoals medische en mentale begeleiding, voedingsadvies, maatschappelijke begeleiding en hebben goede contacten met onderwijsinstellingen.

Olympisch plan

De ontwikkeling van RTC’s sluit aan bij het Olympisch Plan 2028 en de ambitie van NOC*NSF om vanaf 2012 binnen de internationale top tien te behoren. Ook het RTC korfbal gaat deelnemen aan het RTC-netwerk. Voor talentcentra die deel uitmaken van dit netwerk worden bijeenkomsten georganiseerd waar behalve advisering vanuit VSU/ONMN ook aandacht is voor de uitwisseling van kennis en ervaringen. 

Het Regionaal Talentcentra (RTC) Korfbal komt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze gemeente bestaat uit zeven dorpen: Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg.