Synergo 3 in zwaar weer

Werden in het laatste speelweekend van het nieuwe jaar ons de zware weersomstandigheden nog onthouden (vrijwel alle wedstrijden werden afgelast), afgelopen weekend mochten we, ondanks de sneeuw, wel aan de bak. De helden van OZC 2 durfden gewoon van Rotterdam naar Utrecht te komen. Helaas werden daarmee de omstandigheden alleen maar zwaarder, want OZC (met alweer een hoop jonge spelers – wat is dat toch in deze klasse?) was nog niet zomaar verslagen.

In de beginfase, die enigszins vervroegd was, want iedereen wilde graag iets eerder beginnen, ging het gelijk op. De doelpunten van OZC werden knap gepareerd door scores van onze kant, dus er leek geen vuiltje aan de lucht. Hoewel… we hadden wel al snel door dat er in ieder vak een heer stond die toch wel erg makkelijk schoot. Randy gaf goede druk, maar zijn heer schoot hoe dan ook raak. De heer van Timon was ook nog eens heel snel, dus moest het hele vak aan de bak om hem af te stoppen. Hier hadden we moeite mee, dus OZC dreigde toch wat uit te gaan lopen.

In de tweede helft paste het vak van Timon een verlammende achterverdedig-strategie toe, waardoor die snelle heer het ineens een stuk lastiger kreeg. Sowieso had OZC moeite met deze aangepaste tactiek, dus lukte het ons om aansluiting te vinden. Het werd zelfs gelijk!

Jammer genoeg bleek dit echter zo veel energie gekost te hebben, dat wij OZC niet konden volgen in hun eindsprint. De einduitslag was dan ook 14-17.

Het publiek was vol lof, zelf hadden we iets meer gemengde gevoelens. Feit is dat we iedere keer maar nipt verliezen, en dat onze op één na laatste plaats in de rangschikking eigenlijk geflatteerd is. Maar ja, punten krijg je alleen door te winnen en dat hebben we tot nu toe pas een keer gedaan. De tweede helft van deze zaalcompetitie wordt dus spannend. Wellicht dat, als de sneeuwjachten wegtrekken, de weeralarmen opgeheven worden en de wegen weer goed begaanbaar zijn, wij als team ook in wat minder zwaar weer terecht gaan komen. We blijven in ieder geval ons best doen.

Femke