Atlantis 3 – Synergo 6

Vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Eens kijken of alle oliebollen en appelflappen ons de nodige zuiverheid opgeleverd hebben, zodat we eindelijk wat makkelijker gaan scoren. De tegenstander is Atlantis 3, een van de sterkere tegenstanders in onze poule. Meestal makkelijk scorend in de voorgaande wedstrijden, maar hopelijk kunnen wij voor een stuntje scoren. Door een blessure kan ik helaas zelf niet meespelen, maar ben wel aanwezig ter morele steun, en een beetje coaching.

De wedstrijd begint om iets voor zeven uur. De vorige avondwedstrijden zijn ons slecht bevallen, maar misschien dat we in het nieuwe jaar deze trend kunnen doorbreken… Alsmede het weinige scoren, en de verliesreeks die we aan het opbouwen zijn…. Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Atlantis is een geroutineerd team (wat is dat toch in deze poule, dan toch liever de jonkies waar het tweede steeds tegen aan moet treden 😉  ), met een hoog baltempo en heel erg op elkaar ingespeeld. We spelen bij vlagen redelijk goed (alhoewel Atlantis iets beter is), maar laten de tegenstander in ieder geval wel werken voor de punten. Jammer genoeg is het scorespook niet in 2009 achtergebleven. We scoren weer moeizaam, waardoor we het Atlantis niet echt moeilijk maken. Atlantis heeft sommige perioden waarin het niet scoort, en waarin wij stiekem mogen hopen dat een paar ballen wel goed vallen, zodat er een wedstrijd ontstaat.

Jammer genoeg gebeurt dat niet, waardoor Atlantis ontspannen door kan spelen, en de doelpunten uiteindelijk wel vallen bij hen. Uiteindelijk stokt de uitslag volgens mijn administratie bij 16-8, maar op de website van KNKV verschijnt 17-8. Hoe dan ook een verliespartij….

Voor mijn gevoel was een beter resultaat te behalen, als we nou eindelijk eens gaan SCOREN. Ook neigen we nog wel eens te gehaast te gaan spelen, waardoor we (te) veel foute passes afleveren.

Ik hoop dat we verder in dit seizoen wel deze “boze” spoken achter laten, en eindelijk loon naar werken krijgen…

S6 (Leon)