TZ B2 – Synergo B1

Zaterdag hadden we weer eens een wedstrijd tegen TZ uit Maartensdijk! Alleen Oskar was er niet, dus ging Marc mee als onze coach.

Hij had ons dinsdag en donderdag al getraind, dus konden we een beetje weten hoe we het moesten doen. Aangekomen op het veld, moesten we gezellig door de sneeuw gaan rijden. Lennart en Rik hadden de afspraak gemaakt in de auto met Marc dat als we zouden verliezen, we terug moesten sleeën naar het Synergo-veld!

Aangekomen bij TZ konden we even in de rust van een wedstrijd inschieten. Daarna was het tijd voor het praatje. Wat is verdedigen? Zorgen dat je tegenstander niet kan scoren, oftewel je tegenstander uitschakelen (werd gevraagd op de trainingen, en dus ook bij het praatje voor de wedstrijd). Het laatste waren de vakken.

Het fluitje ging, beginnen maar!

Het duurde een tijdje voordat het eerste doelpunt werd gemaakt, maar gelukkig werd die wel door ons gemaakt. Jammer genoeg stond het snel daarna 1-1. Snel stond het 1-3, maar TZ had het er toch nog 5-3 van gemaakt voor de rust. Ik weet eerlijk gezegd niet meer precies wat er toen verteld is! Sorry Marc!

Fuuut! En er werd weer gefloten. Hup klaar staan en aan de slag.

TZ schoot er helaas eentje in. Maar Janneke maakte ook snel haar mooie doorloopbal. Het stond alweer 6-4. Vijf minuten later stond het opeens 8-5. Je kon zien dat het niet de goede kant op ging! Op een gegeven moment, werd ik (Jolien) op de grond geduwd. Tijd werd even stil gezet, maar gelukkig ging het wel. Rinske schoot en ja hoor hij zat! De wedstrijd duurde nog tien minuten en het stond 9-7. Het werd steeds spannender. Ik werd gewisseld en Sjoukje ging erin. Even later werd Rik ook gewisseld en mocht Lennart ook nog even spelen. Janneke schoot er 6 minuten voor tijd nog eentje in! Dat was de 9-8. Nog maar 1 punt en we staan gelijk!!! Maar TZ dacht volgens mij laten we er nog eventjes twee scoren, dus dat deden ze ook. En toen ging het fluitje weer! We hebben uiteindelijk verloren met 11-8. Zelf vind ik niet dat we het slecht hebben gedaan, het waren erg goede tegenstanders! Ik dacht o nee. WE MOETEN NU SLEEËN! Maar gelukkig hoefde dat niet, haha! Als we de volgende keer maar winnen, maar dat doen we sowieso wel!