Een druk en vreemd A1-weekend

Het begon vrijdagavond allemaal, het verlossende telefoontje: Lady’s and gentlemen, they are there. En natuurlijk denkt iedereen gelijk aan hetzelfde de RBG polo. Eindelijk, na zo’n lange tijd. Er is al een aantal uitgedeeld, maar voor de mensen die ‘m nog niet hebben is er donderdag de mogelijkheid om ‘m op te halen. Donderdag 24 december om 20.00 uur is de kantine open en is er een feestelijke opening met een hapje en een drankje. En  anders zul je toch echt tot volgend jaar moeten wachten.

Dan zaterdag. Na een dipje waar de A1 zit, hoopten we daar dan vandaag uit te komen en weer lekker ons eigen spel te gaan spelen. Maar VIKO uit, altijd lastig zeggen we maar. Na een aardige tijd bij Synergo te hebben gewacht waarbij iedereen het koud had, mochten we vertrekken. Op naar Vianen. Het fluitsignaal gaat en eigenlijk in de eerste secondes vallen we weer in hetzelfde ritueel als eigenlijk het hele zaalseizoen al, slordig, laag baltempo, te lang wachten met vang neer zetten en weinig beweging.

Dat resulteert in al een snelle 2-0 achterstand. Wat uiteindelijk uitloopt tot 7-1 met nog vijf minuten voor rust ongeveer. En dan begint het in ons aanvalsvak wat beter te draaien na een vakbespreking. De bal komt binnen, gaat al met wat meer tempo en de vang wordt snel neergezet. Ruben schiet en scoort. Volgende aanval met dezelfde eenvoud neergezet en een fout van VIKO onder de korf die resulteerde in een vrije bal voor Synergo. Mathijs legt aan voor de vrije bal. Germay geeft aan samen met Esther en Ruben vangt. Mathijs komt niet tot schot, speelt de bal naar Germay die als aangeef is gaan staan en een doorloopbal erin legt (eindelijk). Nog een minuutje en dan rusten.

Rust

In de rust twee withete coaches. En terecht. Geen passie, geen vechtlust, kortom geen korfbal. En na de rust ging het al een stuk beter, meer vechtlust (letterlijk en figuurlijk) en vol er voor willen gaan. Maar de frustraties van de afgelopen weken komen bij iedereen boven, wat toch leidt tot domme overtredingen en het nodige duw- en trekwerk. Een laatste waarschuwing voor Wieke.En ook het bekende gezeur op de scheids kwam weer terug. En een nieuw talent voor Schwalbuarez is opgedoken bij VIKO; na een duel bij de lijn tussen Daan en zijn heer komt het tot een duw (tegen zover ik het kon zien de schouder) waarna de tegenstander ‘zielig’ op de grond ligt met zijn handen voor zijn neus en denkt dat het hele voorhoofd in stukken ligt.

Ons spel was niet goed genoeg en uiteindelijk werd het 11-8 voor VIKO. Over het algemeen een matige wedstrijd waarin de tweede helft er wel goed voor is gestreden. Maar als je met zes punten achterkomt, dan is de strijd al aardig gestreden. Hoewel Fortuna 1 wel een grote achterstand ombouwt in een voorsprong tegen Dalto, maarja je verglijkt ook geen mug met een olifant. Dit alles is gefilmd door Oskar. Er is weer werk aan de winkel.

Eerste aanval: Germay, Esther, Ruben, Mathijs
Eerste verdediging: Wieke, Kitty, Bram (na rust Daan), Bas
Reserves: Kim, Daan
Afwezigen: Jeffrey (net geopeerd, wel toeschouwer), Nomi (blessure aan schouder)

Zondag

Het is slecht weer, sneeuw, ijs en vooral kou, heel veel kou. Reden om korfbalwedstrijden niet door te laten gaan omdat de wegen niet goed bereikbaar zijn. Hoewel er zaterdagnacht een smsje kwam en ook nog zondagochtend, ging het eerste niet naar Atalante. ‘Shit’, is het eerste dat ik dacht (maar ook best begrijpelijk),want ik mocht mee met het eerste als reserve (voor de eerste helft) omdat het tweede uitspeelt in Veldhoven en dus niet op tijd in Apeldoorn kan zijn. Mooie kans, dacht ik. En stiekem hoop je dan dat je toch even mee mag spelen. Maar ja, die kans komt nog wel. Nu maar afwachten wat het tweede doet want die zijn als enige de kou ge trotseerd.

O ja, ik hoop alle leden van de RBG donderdag te zien! 20.00 uur, Synergo-kantine.  

Mathijs