Verslag Reko-toernooi 19 december

In het woordenboek staat voor recreant: ‘geen wedstrijdsporter’. Nu, dan moet je niet bij korfballen zijn, zeg. Als supporter begon ik al te zweten bij het kijken naar een reko-wedstrijd. Er kwam nog net geen vuur uit hun (sloffen) schoenen. Als supporter van reko Synergo mocht ik meereizen met een “verjongd” team naar Woudenberg.

De eerste wedstrijd was tegen VIKO. Zéér fanatiek aan beide kanten. Kaspar scoorde 1-0 en Rita 2-0. Ik wist niet dat je tijdens een wedstrijd ook kon dansen. Een Viko-heer draaide een pirouette strak rond een dame en zodanig dat Kaspar daar niet meer tussen kon. Vroeger noemde wij dat bij korfballen snijden. De eindstand werd uiteindelijk 2 tegen 1. Een mooi resultaat voor zo’n nieuw (verjongd) team.

Wedstrijd 2

De tweede wedstrijd was tegen HELLAS. Ik dacht Synergo wordt even ingepakt. Binnen de kortste keren stonden we met 4-0 achter . Maar gelukkig was er een geheim wapen. Eveline was het zat en maakte even snel haar eerste en tweede doelpunt voor Synergo. Daarnaast bleek ze een ster in het onderscheppen van ballen, de ene na de andere bal werd afgepakt. Het werd 5–2 en toen dacht Huub ook dat het genoeg was en maakte een doelpunt; 5-3. werd het 6-3 en maakte Ineke met een mooi afstand schot 6-4. De eindstand werd 7-4 waarin het best anders had kunnen zijn als de scheids niet zo zwak had gefloten.

Wedstrijd 3

De derde wedstrijd Synergo tegen SKF. Een wedstrijd niet meer zo fanatiek en meer in overeenstemming met het begrip ‘recreant’. Toch best wel spannend, waarin Huub 1-0 scoorde. Kort daarna versierde Rita een strafworp die op meters na werd gemist door Hans. Had, denk ik, zijn verkeerde bril op. SKF maakte gelijk en werd het 1-1. Hans maakte daarna zijn gemiste strafworp goed door te scoren en werd het 2-1. Het werd steeds spannender en het werd 2-2. Net voor tijd scoorde SKF het winnende doelpunt; 2-3. Een gelijkspel was eigenlijk wel verdiend.

De overpeinzing

Resumerend kan ik wel zeggen dat het een leuk, fanatiek toernooi was. Een verjongd team dat toch wel mooi 8 doelpunten heeft gemaakt. Huub als topscoorder (drie) van de ‘oudjes’ en Eveline (twee) van de nieuwelingen. Iemand vond fanatiek erger dan gecontroleerd fanatiek. Nu, dat fanatisme heeft ook slachtoffers geëist. Gelukkig hadden we als Synergo wel twee verpleegsters (Rita en Eveline) bij de hand en zij hebben heel wat werk moeten verzetten. Ze raapten een speler van Woudenberg op en hebben de man zijn voet gespalkt en doorverwezen naar het ziekenhuis. Blijkt later dat de man zowel zijn enkel als kuitbeen gebroken had. Een ander hebben ze moeten stabiliseren en al smerend uit een grote blauwe wondertube gemasseerd. Dankjewel dames!

Ik daag u uit om ook eens bij de reko te komen kijken. Leuke wedstrijden waar je als niet speler van kunt genieten. Nieuwe spelers kunnen trucjes leren. Echt de moeite waard!

Folkert, de supporter.

Meer informatie

Toernooien recreanten