Het lukte vandaag niet bij de C1

De C1 speelde vandaag tegen Victum C2. De vorige ontmoetingen op het veld waren winst (3-4) en een gelijkspel (5-5). Hoe zou deze wedstrijd worden? Het liep iets anders: vrije ballen, snijden, gemiste strafworp, lijnen…

Na een vrije balstond het 1-0. Synergo trok de stand gelijk met een vrije bal, 1-1. Victum kwam snel daarna op 2-1. En ook nu kon onze ploeg gelijkkomen; een doorloopbal die naast de korf als korte kans werd genomen. Een doorloopbal bracht de thuisploeg weer op voorsprong. De enige strafworp die we meekregen, ging na een korte stuit op de korf over.

c1Er werd in de rust meer beweging gevraagd aan het team, samen met meer inzet om de duels aan te gaan. Op de een of andere manier kwam het spel er niet uit. Vier wissels brachten de doorslag bij Victum. Deze spelers schoten de ploeg naar een grotere voorsprong. Synergo wist niet meer te scoren. Er zaten zeker leuke kansen tussen, maar deze vielen niet door het mandje.

Wat een verschil met vorige week! Toen was Dalto de tegenstander en moest de C1 mee knokken om de spreekwoordelijke kaas (‘worst’ of ‘speculaas’ vind ik ook goed) niet van het brood te laten eten. Vandaag was hier niets van te zien. De C was meer bezig met in balbezit over de lijn te stappen en zich te verbazen over de scheidsrechter.

Verbaasd

Dat waren de coaches ook. We hebben vandaag ook zo’n twaalf vrije ballen gezien. Als je dan op het streepje staat, wordt de vrije bal terecht afgekeurd (hoe vaak moeten we het nog zeggen tegen iedereen van Synergo?!). Toch leidde dit tot lichte frustratie bij Casper, omdat er bij Victum wel gezegd was dat men er achter moest staan. Jammer was dat die frustratie er uit kwam in een vrij normale vraag, want Casper moest op de bank gaan zitten. En arme Casper; hij werd later door de andere coach teruggestuurd naar zijn vak, maar hier volgde onmiddellijke terugkeer op zeer dringend verzoek van de scheidsrechter (dàt was wel consequent!).

De einduitslag was 6-2. De opdracht om de vierde plek veilig te stellen is niet gelukt. Synergo C1 staat nu vijfde. Er is nog niets getreurd, we hebben nog genoeg wedstrijden. Maar het zat er vandaag niet in.

Sander.