Groei bij Synergo 1

Vorige week zaterdag speelde Synergo tegen Sparta (N), een ploeg die op het veld eerste klasse speelt. Wel een ploeg waar ik ons kansen tegen gaf. We speelden een goede eerste helft waar we weliswaar steeds achterstonden, maar Sparta meer dan goed partij gaven.

De rust werd ingegaan met één punt achterstand. In de rust nog wat aanwijzingen gegeven en met volle moed de tweede helft ingegaan. Dat de coach van Sparta ook zijn werk had gedaan bleek, want aanvallend hadden we veel moeite met het tactisch verdedigen van Sparta. Dit leidde ertoe dat het tempo uit de aanval ging en er steeds meer verkeerde keuzes werden gemaakt. We maakten de tweede helft dan ook maar drie doelpunten.

De wedstrijd werd met 10-17 verloren. Een geflatteerde uitslag, want het spelbeeld gaf een ander beeld. We hadden deze wedstrijd te maken met een goede tegenstander en een warrig leidende scheidsrechter. Vooral met de scheids hadden we nogal wat moeite. En het is een gegeven: hoeveel je ook praat, de man komt nooit op zijn beslissingen terug, maar neemt in dit geval steeds meer tegenstrijdige beslissingen. Al met al een wedstrijd waar we van geleerd hebben en die zeker perspectief geeft voor de rest van het seizoen.

Deze week

Deze week gingen we op bezoek bij Noviomagum in Nijmegen. Een ploeg die we ook op het veld tegen zijn gekomen. En neemt u van mijn aan dat de terugreis vanuit Nijmegen na de veldwedstrijd geen pretje was. Want er werd dik verloren na misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, we waren dan ook gewaarschuwd.

We stelden ons op tegen Novio. Wat voor ons inhield dat Anouk tegen de sterkste dame van  Novio kwam (deze had eerste wedstrijd in de eerste helft al acht maal gescoord) en we in dit vak veel lengtevoordeel hadden. In het andere vak zou Arjan terecht komen tegen de jongster van Novio die ook een goede indruk had achtergelaten op het veld. Ik moet zeggen dat zowel Anouk en Arjan het uitstekend hebben gedaan, Anouk heeft verdedigend haar dame aan banden gelegd en Arjan deed dit na een aarzelend begin in de eerste helft ook. Jeroen was niet geheel fit en speelde een gedegen wedstrijd en gaf alles wat hij had.

Rust

De rust werd bereikt met een 6-7 voorsprong. Niet veel doelpunten, maar er werd door beide ploegen uitstekend verdedigd. In de rust gaf Arjan aan dat hij niet verder kon; hij werd vervangen door good old Timon die nu de ondankbare taak had Arjans taak over te nemen. Wat hij overigens met verve deed. In de rust de puntjes op de i. De tweede helft begon uitstekend we liepen uit naar drie punten. Er  werd goed vanuit de functies en met veel rust gekorfbald. Op dit moment waren we de sterkste ploeg en met een beetje meer geluk hadden ook weggelopen bij Novio. Het overwicht hielden we tot vijftien minuten voor tijd. Novio kwam met een dubbele wissel, waardoor ons lengtevoordeel weg was en dit vak aanvallend niet bij machte was dit op telossen.

Novio scoorde vier maal op rij en zeker in deze fase van de wedstrijd ontbrak net dat stukje geluk wat je nodig hebt om  een wedstrijd uit het vuur te slepen. Christa werd aanvallend nog ingebracht voor Anouk, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 15-13.

De koppen hingen na de wedstrijd even naar beneden want we waren er ons van bewust dat er meer in had gezeten. Geen winst maar wel mijn complimenten! De aankomende weken worden belangrijk; we spelen dan respectievelijk tegen Blauw Zwart, Atalante (beide ook vier punten) en Keizer Karel. Maar na de afgelopen twee wedstrijden en de groei die we doormaken zie ik deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet.