Synergo 3 wint nipt

Hoewel het typen mij enigszins bemoeilijkt wordt door een dikke middelvinger (en die is cruciaal in mijn hoogstpersoonlijke vijfvingerige typesysteem), wil ik toch een poging wagen tot het schrijven van een wedstrijdverslag.

Zondag speelde Synergo 3 tegen Swift 2. Net als vorige week troffen we daarin een jonge ploeg die twee keer in de week traint. Met andere woorden: we kregen weer een stel dravers tegenover ons. Al na een paar minuten bleek dat de tegenstanders het ons vooral lastig wilden maken door flink op de ballijnen te verdedigen. Dat deden ze dan ook goed, we hadden moeite met plaatsen en maakten daar ook vaak fouten in. Onze mogelijkheden lagen in de diagonaalballen en rugkanten: zodra we daar gebruik van maakten, kwamen we eigenlijk vrij makkelijk tot schotpogingen. Helaas vergaten we deze tactiek nog wel eens.

Toch kwamen we vrij eenvoudig  op voorsprong. Er heeft zelfs 10-5 op het scorebord gestaan. Net als vorige week kregen we het de tweede helft echter een stuk moeilijker. Je zou denken dat de aangewezen tactiek voor vermoeide dertigers en veertigers (oh nee, Eric zat op de bank; dertigers dus) wier adem piept als de ontsnappende lucht uit een lek fietswielventieltje (Sander en Eva:  check!), gewoon ´veel schieten´ zou zijn. Wij gaan echter op dit soort momenten steeds meer overspelen. Anne telde wel tien overgooimomenten voordat er een schot werd gelost… daar moeten we toch wat aan gaan doen.

De slotfase was erg spannend, want met 12-11 op het scorebord kon er nog van alles gebeuren. Vorige week mocht er ook in de allerlaatste minuut nog gescoord worden. Gelukkig wist de aanval ontzettend goed rond te spelen, goedgekozen schoten te lossen (netjes af te vangen!) en de bal in het vak te houden. Hulde aan Monique, Wieteke, Randy en Maurice! En gelukkig verprutste het andere vak de weinige ballen in de verdediging niet en eindigde wedstrijd dus ook in 12-11. Met drie punten uit twee wedstrijden staan we op een gedeelde tweede plaats. Vooralsnog: hoera!